Hjem Nyheter Politiet varsler ny pressekonferranse etter Oslo-terroren – avhør av siktede avbrutt

Politiet varsler ny pressekonferranse etter Oslo-terroren – avhør av siktede avbrutt

Oslo-politiet varsler at at de vil holde pressekonferanse søndag klokken 14.

Natt til lørdag ble to drept og 21 skadet etter masseskyting i utelivsstrøket rundt London pub i Oslo. Politiet har pågrepet 42 år gamle Zaniar Matapour for hendelsene. Han er nå siktet for drap, drapsforsøk og terror.

Lørdag ettermiddag uttalte Poltiets Sikkerhetstjeneste (PST) at de vurderer skytingen som en ekstrem islamistisk terrorhandling.

I en oppdatert melding fra Oslo Politidistrikt opplyser politiet søndag at etterforskningen av terrorhendelsen i Oslo pågår med full styrke.

– Det er satt av betydelige ressurser til å gjennomføre en prosjektbasert etterforskning, hvor tema som video, vitneavhør, siktede, digitale spor, åsteder og kriminaltekniske undersøkelser er noen av temaene, skriver de i pressemeldingen.

Samtidig har vi stort fokus på å ivareta og følge opp de etterlatte og fornærmede i saken.  Av hensyn til de to avdødes etterlatte kommer ikke politiet til å publisere navnet på de to avdøde mennene per nå.

Flere av de andre fornærmede i saken som har vært innlagt på sykehus er nå utskrevet. Ingen av de fornærmede har livstruende skader.

Politiet forsøkte å avhøre siktede på nytt fra kl. 12 søndag, men ifølge NRK ble avhøret avbrutt etter kort tid.

– Det er ingen tvil om hvem som er riktig gjerningsperson i denne saken, men om han erkjenner straffskyld eller ikke er usikkert, sier forsvarer John Christian Elden til NRK.

Årsaken til at siktede nekter å la seg avhøre er ifølge TV2 at han mener at dersom intervjuet filmes, så kan politiet manipulere det og velge selv hva som skal brukes og ikke.

Siktedes bakgrunn og bekjentskaper er en viktig del av etterforskningen. En annen viktig del er å avklare om siktede kan ha samarbeidet med andre om skytingen i Oslo.

Siktede blir fremstilt for varetektsfengsling i morgen.

Det avholdes pressebrief om situasjonen søndag klokken 14.

Om Sosialnytt

Solsialnytt har siden 2014 gitt deg de mest engasjerende historiene i Norge. Hovedfokuset vårt er å gi deg positive historier. 

 

@Erte Media AS

Redaksjon

Ansvarlig redaktør:

Eivind Skår Ertesvåg


Kontakt Sosialnytt:

kontakt@sosialnytt.com