lørdag, juni 6, 2020

Politiet varsler om stort narkotikabruk blant ungdom: – Forventet en bølge, kom en flodbølge

Mest lest nå

Politiet på Majorstuen i Oslo la nylig ut en melding på Facebook der de advarer foreldre mot et urovekkende høyt narkotikabruk blant ungdom.

«Kjære foreldre! Viktig melding!», skriver avdelingsleder ved Ungdomsavsnittet ved Majorstuen politistasjon, Johan Benitez.

Han skriver videre at rådgiverne på en videregående skole i Oslo, tilbydde hjelp til ungdom som ruset seg.


«De trodde det kom en liten bølge, men ble overrasket av en flodbølge. I skrivende stund har tredve ungdommer meldt seg. Det er bare på ett av årstrinnene», skriver han.

Blåste kokain opp i nesa på sovende gutt

Videre forteller avdelingslederen om en episode fra en annen videregående skole i Oslo, der en 15 år gammel gutt nylig sovnet på en fest.

«Han var beruset. Kompisene blåste kokain opp i nesen hans. De hadde sett en norsk tv-serie hvor det ble gjort, og synes det var kult og spennende.»

Flere tilfeller enn før

«Det er relativt mange flere tilfeller nå enn før. Dette gjelder personer fra 14 år og oppover. I noen få tilfeller er de også enda yngre. De fleste av dem er gutter, men noen av dem er jenter», sier Johan Benitez til VG.

«Det er en urovekkende utvikling», sier han videre.

Ifølge VG, jobber Ungdomsavsnittet på Majorstuen politistasjon tett med ruskontrakter og avdekking, og følger ruskonsulenter og samarbeidspartnere i kommunen. De forteller at både ledelsen på skolen, helsetjenesten og ruskonsulenter er bekymret.

Oppfordrer foreldre til å snakke med barna

Nå oppfordrer politiet foreldrene til å snakke med barna sine. De sier at foreldre bør være plagsomme, masende og irriterende, men også varme, omsorgsfulle og hjertelige.

«Vi er nødt til å problematisere at våre ungdommer smertedøyver, eksperimenterer og leker med farlige rusgifter. Dette gjelder svært potent hasj og marihuana, amfetamin, kokain, ecstasy og andre stoffer», skriver avdelingslederen videre i Facebook-innlegget, før han avslutter:

«Vi har ikke råd til å miste en eneste ungdom inn i rus og lidelse.»

LES OGSÅ: Svensk politi advarer mot ny trend : dop kamufleres som godteri

129,804FansLik
1,372FølgereFølg

NESTE ARTIKKEL
SCROLL NED

Siste nyheter