Forsiden Nyheter Politiets akekonkurranse går verden rundt

Politiets akekonkurranse går verden rundt

-

Det var midt på natta og vakta var snart over. Da fant politiet ved Heimdal og Sentrum ut at de skulle arrangere en akekonkurranse på skjoldene sine.

«Vi fikk en idé om å finne på noe sprell», sier innsatsleder ved Heimdal politistasjon, Ketil Stene til NRK.

Tolv tjenestemenn kastet seg med. Ifølge NRK, fant de en bratt bakke som var stengt for trafikk. Problemet var bare at de ikke hadde akebrett. De fant raskt ut at politiskjoldene fungerte minst like bra som akebrett.

Mange vinnerskaller

Konkurransen ble filmet og lagt ut på Facebook-siden til Politiet på Heimdal, Melhus og Klæbu. Der skriver de:

«Politiets hverdag er ofte preget av alvor. Derfor er det viktig å av og til løsne litt på slipset, koble ut og ha det artig. Så en stille Trondheimsnatt tidligere denne uka inviterte Lima-30 til akekonkurranse på politiets lettskjold i plast. Vi utfordret politiet i Trondheim og Operasjonssentralen som begge stilte mannsterke opp. Med mange vinnerskaller ble kampen hard.»

Går verden rundt

Videoen har nå gått verden rundt, og flere internasjonale medier har delt videoen, blant annet britiske Sky News, amerikanske ABC News, The Australian og Malaysia News.

«Det har tatt litt av, det så vi ikke for oss», sier politibetjent Lena Aanensen til NRK.

«Tanken var å dele av alle sidene fra en politihverdag», sier hun videre.

LES OGSÅ
Barn triste etter at kommunen krever trehytta deres revet

I dag har politiet fulgt opp saken med en ny post på Facebook-siden sin. Der skriver de:

LES OGSÅ
Norges dyreste bolig til salgs nå - dette kan du få for 175 millioner

«Lima-30 er både overrasket og glad for at videoen vår ble spredt over hele kloden. Forhåpentligvis kan den inspirere flere til å hygge seg sammen og innimellom senke skuldrene i en ellers travel hverdag! Vi er glade og stolte over «sørsida» vår og synes det er på tide at Heimdal, Melhus og Klæbu blir satt på verdenskartet.»

Mistenker juks

Hvem som vant akekonkurransen, er dog noe uklart. Det spekuleres i juks fra enkelte av deltakerne.

«Det mistenkes jo juks av operasjonssentralen, som inviterte seg selv og vant begge rundene. Vi er litt usikre på om vi orker å invitere dem igjen», sier Aanensen til NRK.

Populært

Marte Frimand
Marte er utdannet journalist med lang erfaring. Hun har tidligere blitt kåret til årets gullpenn under Vixen Blogg Awards for bloggen Casa Kaos.