Politiets innlegg om jakten på den «vinglete» bilen sprer seg om ild i tørt gress!

129

To politibetjenter i Sverige var ute på oppdrag. De utførte en promillekontroll. Plutselig fikk de øye på en hvit bil som kjørte vinglete på veien.

Da føreren av bilen fikk øye på politiet bråsnudde han og kjørte i motsatt retning. Jakten var i gang. Det tok ikke lang tid før politiet innhentet føreren. Resten av historien skaper latterbølger gjennom Sverige. Vi gir ordet til politiet i Skaraborg:

Jakten

Plutselig fikk kollegaen øye på en hvit bil som kjørte litt vinglete. Kjøretøyet kjørte på en grusvei som gikk ut fra den asfalterte veien vi kjørte på. Bilen kom i vår retning. Både kollegaen min og jeg fikk «følelsen». Dette kjøretøyet måtte kontrolleres!
På lang avstand kunne vi se at en gutt kjørte farkosten. Vi så ham, og han så definitivt oss. For med en sladd, tverrvendte han kjøretøyet og med en rask start satte den ivei, med full fart unna oss. Vi hengte oss på!
Etter en kort forfølgelse ble det stopp.
Etter mange bevisste unntak fra grunnleggende taktiske fremrykningmodellen, tok vi oss raskt fram til bilen. Tross at han ble tatt bak rattet, kunne verken jeg eller kollegaen min være sikker på at det var han som hadde kjørt. Gutten manglet førerkort og var i starten ikke særlig pratsom, men etter en stund snakket han mer og mer, blant annet om broren sin. Gutten var ikke kjent for politiet fra før.
Etter en god samtale med gutten, som viste seg å være veldig hyggelig, forlot vi plassen uten at det ble iverksatt noen tiltak. (Guttens slektning passet på å forevige hendelsen, og han sendte dette fine bildet til oss.)

SISTE NYTT

Advertisements