lørdag, juni 12, 2021

Politiets snedige vri for å ta blotteren

Mest lest nå

En rekke personer har blitt utsatt for en blotter som har operert flittig og skapt uhygge i Nittedal.

Politiet var ikke sikre på hvem mannen var, men tok et snedig grep for å få tak i ham uten at det la alt for mye beslag på politiets ressurser.


– En av de fornærmede har tatt flere gode bilder av mannen på bare noen meters avstand. Hvis blotteren ikke melder seg til politiet innen utgangen av neste uke, vil vi gi mediene tilgang til disse bildene og etterlyse mannen på denne måten, uttalte avsnittsleder på patruljeavdelingen på Lillestrøm politistasjon, Jørgen Hoff, til Romerikes Blad tirsdag.  

Politiet ville gi mannen en sjanse til å melde seg selv.

– Per nå vet vi ikke hvem mannen er, men dersom bildene publiseres er vi helt sikre på at noen vil kjenne ham igjen, sa Hoff til avisa da de gikk ut og oppfordret han til å melde seg.

Ringte til politiet

Og trusselen om å dukke opp i lokalavisa i bare nettoen hadde åpenbart en skremmende effekt på den ettersøkte blotteren. Dagen etter det første oppslaget i Romerikes Blad melder avisen at politiets slagplan hadde god effekt: Ikke lenge etter at saken var publisert ringte telefonen hos Lillestrøm-politiet. En gjerningsmann med kalde føtter lovet å komme inn på stasjonen og avgi forklaring senere på dagen.

– Han hadde sett oppslaget i RB og det var nok utløsende for at han meldte seg. Han ville nok ikke se bilder av seg selv i avisa, sier Hoff.

Lillestrøm-politiet opplyser at mannen som er i 20-årene har status som mistenkt i saken i forbindelse med anmeldelsen som er opprettet fra politiets side. 

– Han har skapt frykt blant barn og voksne og har utvist en uholdbar oppførsel. For å forhindre nye overgrep, valgte vi denne gang å bruke media. Det viste seg å være preventivt, sier Jørgen Hoff til politiets samarbeidspartner i saken, Romerikes Blad.

Få med deg alle sakene våre! Klikk liker for å følge oss på Facebook
.

NESTE ARTIKKEL
SCROLL NED

Siste nyheter