torsdag, februar 27, 2020
Dyr Politihunden Cigo ble skutt og drept julaften, mens den...

Politihunden Cigo ble skutt og drept julaften, mens den utførte en heorisk innsats i tjeneste

-

Det som startet som et rutineoppdrag skulle hurtig vise seg å bli svært så dramatisk for politipatruljen som oppdaget noen mistenkelige personer utenfor et kjøpesenter i Florida, USA, julaften.

Da patruljen stanset for å stille dem noen spørsmål valgte en av dem å rømme – og politihunden Cigo ble satt inn i jakten.

Dessverre viste det seg at mannen var bevæpnet, og han hadde ingen betenkeligheter med å skyte på hunden – som ble truffet og hardt skadet.

Cigo ble hastet til nærmeste dyreklinikk, men livet sto ikke til å redde. Til det var skadene alt for store.

Talsperson Therese Barbera ved Palm Beach County Sheriff’s Office bekrefter hendelsen og sier i en pressemelding at gjerningsmannen er pågrepet – en mann som var etterlyst for blant annet overlagt drap og væpnet ran. Hun forteller videre at tapet av hunden gjør stort inntrykk på alle ansatte ved politikammeret.

«Han ga sitt liv for å redde andres. Han var en god gutt og vil aldri bli glemt. Hvil i fred #K9Cigo» skriver hun på Twitter.

I følge betjentene som deltok i hendelsen skal den mistenkte ha skutt mot betjentene flere ganger før de slapp hunden. Da hunden kom tett på skjøt den mistenkte mot den i stedet for, hvilket ga betjentene nok spillerom til å skyte tilbake og såre rømlingen. Til alt hell ble ingen tilskuere truffet.

Du kan se et videoklipp vedrørende hendelsen nedenfor:

Hadde det ikke vært for politihundens heroiske innsats ville dette sannsynligvis ha endt betraktelig verre enn hva det gjorde. Hunden ga sitt liv i tjeneste, noe som gjør den til en ekte helt i våre øyne. Del artikkelen hvis du er enig.

Neste artikkelNeste
Scroll ned

Krydderurten koriander – elsk eller hat?

Koriander er en aromatisk krydderurt der både bladene og frøene kan brukes som krydder. Den er svært smaksrik og brukes spesielt mye i sør-østasiatiske...

Nå har Koronaviruset nådd Norge – dette må du passe på

Nå har Koronaviruset nådd Norge. En kvinne i Tromsø er smittet. Det er Folkehelseinstituttet og Tromsø kommune som onsdag kveld melder dette. Folkehelseinstituttet (FHI) holdt...

Familien ble nødt til henge opp en lapp for å forklare hvorfor hunden alltid sitter på taket

Naboer og forbipasserende har sperret opp øynene når de har gått forbi et spesielt hus i byen Austin, som ligger i den amerikanske staten...