Forsiden Dyr Politihunden Cigo ble skutt og drept julaften, mens den utførte en heorisk...

Politihunden Cigo ble skutt og drept julaften, mens den utførte en heorisk innsats i tjeneste

Det som startet som et rutineoppdrag skulle hurtig vise seg å bli svært så dramatisk for politipatruljen som oppdaget noen mistenkelige personer utenfor et kjøpesenter i Florida, USA, julaften.

Da patruljen stanset for å stille dem noen spørsmål valgte en av dem å rømme – og politihunden Cigo ble satt inn i jakten.

Dessverre viste det seg at mannen var bevæpnet, og han hadde ingen betenkeligheter med å skyte på hunden – som ble truffet og hardt skadet.

Cigo ble hastet til nærmeste dyreklinikk, men livet sto ikke til å redde. Til det var skadene alt for store.

Talsperson Therese Barbera ved Palm Beach County Sheriff’s Office bekrefter hendelsen og sier i en pressemelding at gjerningsmannen er pågrepet – en mann som var etterlyst for blant annet overlagt drap og væpnet ran. Hun forteller videre at tapet av hunden gjør stort inntrykk på alle ansatte ved politikammeret.

LES OGSÅ
Pampers setter opp 5000 stellebord på herretoaletter etter press fra pappaer
LES OGSÅ
Bompengeselskapene bruker enorme pengesummer på fester, sprit, standup og reiser

«Han ga sitt liv for å redde andres. Han var en god gutt og vil aldri bli glemt. Hvil i fred #K9Cigo» skriver hun på Twitter.

I følge betjentene som deltok i hendelsen skal den mistenkte ha skutt mot betjentene flere ganger før de slapp hunden. Da hunden kom tett på skjøt den mistenkte mot den i stedet for, hvilket ga betjentene nok spillerom til å skyte tilbake og såre rømlingen. Til alt hell ble ingen tilskuere truffet.

Du kan se et videoklipp vedrørende hendelsen nedenfor:

Hadde det ikke vært for politihundens heroiske innsats ville dette sannsynligvis ha endt betraktelig verre enn hva det gjorde. Hunden ga sitt liv i tjeneste, noe som gjør den til en ekte helt i våre øyne. Del artikkelen hvis du er enig.

Dan Åsen Hansen
Dan har skrevet artikler for Sosialnytt siden 2017. Skribent med lang erfaring innenfor faget. Jobber også som pressefotograf.

Mest lest nå

Hunder slaktes for å bli festivalmat

Urovekkende bilder viser at hunder blir brent levende før en årlig hundekjøtt festival i Kina under feiringen av sommersolverv. Ifølge den britiske avisen Independent blir...

Alexander Rybak: «Jeg er konstant redd for å leve»

Alexander Rybak har hatt en del utfordringer med sykdom det siste året. Nå deler han en tekst på Instagram, som får fansen til å...

Fire barn syke etter å ha spist giftig plante. Advarer foreldre – likner på sukkererter

Barna var på SFO da de spiste av den meget giftige planten Gullregn. De syns planten liknet på sukkererter. Barna ble så dårlige at de...

Forskere frykter at foreldres mobilbruk gir barna atferdsproblemer

Flere helsesøstre har ropt varsku om foreldres mobilbruk. De mener at barn kan bli skadelidende av foreldres manglende tilstedeværelse. Nå henger forskere seg på. Amerikanske...

Nytt bilde av Elvis Presleys barnebarn får folk til å steile

Elvis datter, Lisa Marie Presley, skaper overskrifter etter at hun la ut et bilde av sine fire barn. Fansen blir helt lamslått over hvordan...