in

Politihunden går viralt: Etterforskes for simpelt tyveri

Skjermbilde: Facebook

I et humoristisk innlegg på Facebook orienterer politikammeret at en av de ansatte ved avsnittet er under etterforskning i forbindelse med et tyveri.

Å stjele er ikke bare en forbrytelse, men det er også moralsk galt. I noen jobber, som politi-yrket, kreves det at man avlegger ed før man begynner i jobben. Politibetjentene i Wyandotte Police Department i Michigan, USA, avlegger blant annet ed på at de lover å beskytte eiendomsretten. Dette forteller politiavsnittet i Facebook-innlegget som har gått viralt.

I skrivende stund har innlegget som ble publisert i midten av januar 26.000 likes og mer enn 9000 kommentareer.


Det dreier seg om politikammerets Ice. Den firbeinte betjenten har havnet i hardt vær som mistenkt i en tyverisak etter at det rumlet litt ekstra mye i magen hans en dag…

Stealing is not only a crime but it is morally wrong too. Some jobs, like that of being a police officer, require you…

Posted by Wyandotte Police Department – Michigan on Thursday, January 12, 2023

«Hendelsen skjedde for to dager siden på stasjonen. Barwig spiste lunsj i pauserommet da han ble tilkalt for å hjelpe til med en person i fengselet. Han var raskt på pletten med å stå til tjeneste, og etterlot seg en halvspist lunsj på bordet», skriver politikammeret.

Da episoden var håndtert, ikke lenge etter, kom Barwig og en annen kollega tilbake til pauserommet. Her fant de betjent Ice som kom rusle rolig ut av rommet og slikker seg rundt munnen.

«Hele lunsjen til Barwig var borte… sporløst forsvunnet!», melder politiet.

Avdelingens firbeinte politibetjent Ice har fått lest opp rettighetene sine, der det blant annet opplyses at alt han sier kan og vil bli brukt mot han. Dermed valgte Ice å påberope seg retten til å tie. Kollegene hans melder at han ærlig talt ikke samarbeider særlig mye i etterforskningen, der han dessuten også er en klassisk moduskandidat:

«Han har en historie med å rote gjennom søppeldunker som er innen rekkevidde. Det har vært flere andre anklager opp gjennom om at han tar mat rett fra kollegaens hender når de går forbi ham», opplyser politiet og ber publikum om råd til videre etterforskning.

Her får imidlertid ikke Barwig mye sympati:

«Uskyldig inntil det motsatte er bevist. Dessuten, bare se på det uskyldige fjeset – han kunne aldri gjort det», mener en.

«Den som finner får», synes en annen.

En tredje leser tilbyr Ice fri rettshjelp.

Mange mener han er så søt at det alene burde gi hunden lov til å ta hva han måtte ønske.

Det første innlegget gikk viralt og ble omtalt av en rekke medier i USA.

Et par dager etter dukker det opp en oppdatering i saken.

Her fremgår det at Ice slipper ytterligere reaksjoner – og i tillegg er det postet et bilde av Ice som poserer foran en lunsj…

UPDATEDozens of attorneys have offered to defend Ofc Ice pro- 🦴- o!We have been threatened with massive protests if…

Posted by Wyandotte Police Department – Michigan on Wednesday, January 18, 2023

I innlegget forteller kollegene til Ice at de har blitt truet med massive protester hvis de foretar videre skritt i etterforskningen mot Michigans trolig mest populære politimann – eller skulle finne på å ta ut siktelse mot den mistenkte lunsjtjuven.

Flere dusin advokater skal dessuten ha tilbudt Ice fri rettshjelp.

«Pluss at allmennheten rett og slett ikke tror på at han er skyldig», legger politikammeret i den nye oppdateringen.

Dermed slipper den – antagelig – ganske glupske Ice av kroken denne gang. Det blir ingen videre interne disiplintiltak, eller ytterligere skritt. Vi får anta at Barwig dermed må lære seg å ikke legge igjen en halvspist lunsj på bordet.

I tillegg til at Ice er «frikjent» for alle anklager, har han også fått en lokal støttespiller. Den lokale lunsjrestauranten Lunch Wyandotte har kommet innom politihuset og levert en doggy bag med en spesiallaget hunde-sandwich til Ice. Lunsjrestauranten sier de fryktet han ikke fikk nok å spise. I tillegg fikk de tobeinte kollegene til Ice et brett med godsaker fra den glupske politihundens nye støttespiller…

Lik oss på Facebook
Følg oss på Instagram

De som tjener mest er ikke de smarteste

Sophie Elise: − Mest av alt er jeg lei meg overfor alle jeg har skuffet