onsdag, juli 8, 2020

Politikvinne finner sulten og forsømt baby – velger å amme den selv

Mest lest nå

Etter grusom ulykke advarer mor – alltid la barns sitte i barnesete

Volvo produserte de første bilene med sikkerhetsseler allerede tilbake i 1958, men det gikk fortsatt ganske mange år før de ble lovpliktige. Først i...

En gang i mellom hører man om mennesker som er så uselviske at hadde det ikke vært for at noen tok et bilde av det, ville vi ikke tro det var sant.

Den argentinske politikvinnen Celeste Ayala er et slikt menneske. Mer godhjertet menneske skal man lete lenge etter.

Det var tirsdag den 14. august i fjor at Celeste og partneren Marcos Heredia var ute på et oppdrag som innebar å hente en åtte måneder gammel guttebaby og søsteren hans som ikke lenger skulle bo hos moren sin etter en dom i familieretten. Begge ble bragt til barnehospitalet i Sor María Ludovica, og det var der den rørende gesten fant sted.


Ammet han selv

Den lille gutten begynte nemlig å gråte, og Celeste som selv er mor forsto hurtig han var sulten. Hun tilbød seg da umiddelbart å amme ham selv, ettersom sykehuset ikke hadde noen mulighet til å hjelpe ham. Celeste satte seg på en stol i korridoren og begynte å amme, noe kollegaen tok et bilde av. Som han senere la ut på Facebook hvor det hurtig fikk tusenvis av reaksjoner.

Foto: Facebook

Hylles

Nå hylles den flotte politikvinnen for gesten som ligger langt utenfor hennes arbeidsoppgaver. Selv om gutten var både skitten og forsømt nølte hun ikke et sekund da hun forsto hva som ville hjelpe.

Brannvesenet i Barisso, hvor hun også arbeider som frivillig, hang seg på trenden og hyller henne også og skryter uhemmet av innsatsen hun gjør, og hvor stolte de er av å ha henne blant seg.

Foto: Facebook

Politikvinne forteller at hun forhørte seg med sykehuspersonellet før ammet barnet.

– Jeg skjønte at han var sulten, ettersom han puttet hånden inn i munnen. Så jeg spurte om jeg kunne klemme ham og amme ham, sier Ayala til lokale medier, ifølge The Guardian.

Det å amme andres barn regnes for en svært intim sosial handling som de færreste ville velge å gjøre frivillig. Spesielt fremmede barn, men her er altså en kvinne som bokstavelig talt gir av seg selv, ikke bare til et vilt fremmed barn, men også er sannsynligvis sykt  og forsømt et.

Vi kan ikke annet enn å hylle Celeste for sin medmenneskelighet. Tenk om flere var som henne. Del artikkelen hvis du er enig.

LES OGSÅ: Kate måtte amme babyen sin stående på toget. Ingen tilbød henne sitt sete

130,124FansLik
1,408FølgereFølg

NESTE ARTIKKEL
SCROLL NED

Siste nyheter