torsdag, januar 23, 2020
Meninger Politimann raser mot gressklipperterrorister

Politimann raser mot gressklipperterrorister

-

«Endelig er det stille i bygda. Det er søndag og den siste gressklipperterroristen har gått til ro. Hva er det som gjør at noen mennesker tror at det et greit å kjøre rundt på plentraktorer, gressklippere, kantklippere og annen styggedom på en søndag?»

Slik begynner politimann Svein Engen sitt Facebook-innlegg. Nå er han lei av at folk bråker på søndagene.

«Jeg er ikke spesielt religiøs, men setter pris på en dag i uka med ro og fred. Er det så mye forlangt? Ja det er forbudt å bråke på en søndag, men hva med vanlig folkeskikk og sunn fornuft?», skriver han videre.

Ulovlig å klippe plenen på søndager

Svein Engen har jobbet i 40 år som lensmann i Aurskog-Høland. Nå er han politikontakt. Han ber folk om å respektere helligdagsfreden.

«Jeg lurer nesten på om det skorter litt på folkeskikk. Det ser ut som om det går i en retning hvor det kun handler om en selv. Det er en lov som sier at søndag er en helligdag, på lik linje med andre helligdager. Det betyr at det er forbudt med bråk på søndager», sier Engen til TV 2.

Ifølge loven om helligdager og helligdagsfred, skal det ikke være bråk mellom klokken 00-24 på helligdager. Søndag er helligdag, og brudd på helligdagsfreden kan straffes med bøter.

Et velkjent problem

gressklipper
Du kan få bot dersom du klipper plenen på en søndag. Foto: Canva

«Det er unødvendig at det fyker folk rundt med store maskiner og gressklippere. Jeg er ikke religiøs, jeg vil bare be folk vise litt hensyn. Alle trenger en dag i uka hvor det er litt stille, og hvor folk kan reflektere og tenke uten en maskin som durer rundt», sier Engen til TV 2.

Engen forteller at bråk på søndager er et velkjent problem.

«Det er mange folk som klager på dette hver sommer. Folk flest tror ikke at politiet setter inn ressurser på dette, og det er helt riktig. Det er ikke politiet som skal gjøre det. Litt hensyn og samhandling til samfunnet og mennesker så er det ikke noe problem», sier han.

Hva mener du? Klipper du plenen på søndager? Bruk kommentarfeltet vårt på Facebook for å si din mening! 

Neste artikkel ⬇Neste
Scroll ned

Kong Harald er friskmeldt

Kong Harald ble innlagt på Rikshospitalet tidligere denne måneden på grunn av svimmelhet. Han har vært sykemeldt siden. I dag kom gladmeldingen om at...

Bjørn Einar Romøren med en god og en dårlig nyhet

Bjørn Einar Romøren (38) har delt både oppturer og nedturer med fansen på Instagram siden han fikk kreft i fjor sommer. Den tidligere skihopperen...

Paret hadde vært gift i 65 år. Døde med bare noen timers mellomrom

Jack og Harriet var uatskillelige fra den dagen de møttes. De bodde til og med på det samme sykehjemmet. Etter 65 år sammen, tilbrakte...