søndag, november 28, 2021

Politimannen oppdager at en mann mishandler sin kone, det neste han gjør reddet kanskje livet hennes.

Mest lest nå

Jeg jobber som politimann. Jeg prøver å hjelpe til når jeg ser gale ting skje, uansett om jeg ikke er på jobb. Så her min historie.

Jeg har forholdt meg til telefoner om vold i nære relasjoner gjennom hele karrièren, men det var sjelden å faktisk se noen mishandle sin ektefelle offentlig.


For ikke lenge siden satt jeg på en kafé da en kvinne kom inn. Hun fremsto som trist, og da jeg studerte henne litt nøyere kunne jeg se at hun hadde konturene av et blått øye og blåmerker på håndleddene. Jeg tenkte med meg selv at her var noe gale. Etter en stund kom det inn en mann som kastet et sett bilnøkler på henne.

Han skjelte henne ut for omtrent alt du kan tenke deg. Hun vasket ikke opp på riktig måte, neglelakken hennes var stygg, fargingen av håret kostet 750 kroner. Det bare fortsatte.

Etter noen minutter med utskjelling gikk mannen på toalettet.

Jeg følte skam fordi jeg ikke hadde gjort noe når mannen var der. Først når han hadde gått fikk jeg øyekontakt med kvinnen, jeg gikk bort og pratet med henne. Hun forsøkte å unnskylde fyren, sa det ikke var hans feil.

Da vi hadde pratet litt kom ektemannen tilbake fra toalettet. Han begynte med en gang å spørre ut konen. Hvorfor snakket hun med meg?

Jeg måtte sette foten ned og ba han roe seg. Han sa jeg skulle passe mine egne saker.

Mannen ble mer aggressiv og ville gå derfra med konen. Han dro henne så hardt etter håndleddet at hun nesten ramlet av stolen. Jeg visste at jeg ikke kunne la henne gå hjem med han. Jeg tok frem politiskiltet og identifiserte meg som politibetjent, videre spurte jeg kvinnen om hun ville anmelde mannen for overfall.

Det ville hun. Det var alt jeg trengte for å kunne gjøre noe med denne karen, og holde kvinnen trygg. I det minste for en liten stund. Jeg ringte etter backup og vi arresterte mannen på stedet.

Jeg responderer på mange telefoner om vold i nære relasjoner. Det starter med psykisk mishandling før det utvikler seg til noe veldig mørkt. Vær så snill å ring politiet dersom du ser eller opplever at noen blir utsatt for psykisk mishandling.

En telefon kan redde liv. Del dette dersom du tror det kan hjelpe noen. 

Kilde: hrtwarming

Få med deg alle sakene våre! Klikk liker for å følge oss på Facebook

Følg oss på sosiale medier

134,582FansLik
1,600FølgereFølg
233FølgereFølg
.

NESTE ARTIKKEL
SCROLL NED

Siste nyheter