in ,

Politimannens tragiske historie: Hele familien mistet livet på flukt

De brutale menneskelige skjebnene etter den russiske invasjonen av Ukraina blir flere og flere.

Flere medier skriver nå om den ukrainske familien som mistet livet. Familien på fem ble alle drept mens de prøvde å flykte fra Kherson, da russiske tropper kom inn i byen.

De drepte er kona, foreldrene, datteren og den lille sønnen til den ukrainske politimannen Oleg Fedko, ifølge The Guardian.


Olegs bror Denis Fedko forteller til lokale medier at han var på telefonen med moren deres, Anna, da han hørte henne trygle russiske tropper om ikke å skade dem. Deretter hørte han skudd da alle i de to bilene ble drept.

– Jeg hørte hele tiden moren min rope at det var barn i bilen og «Hvordan kan dere gjøre det?» sier Denis som videre forteller at han hørte den nyfødte babyen Ivan «gråte høyt».

– Og så hørte jeg skudd, legger han til.

– Så ble det stillhet… og så skudd igjen. Jeg skjønte at de tok livet av dem.

Brødrenes 56 år gamle foreldre ble drept, det samme ble politimannens kone, Irina (27). Deres to barn – babyen Ivan og seks år gamle Sofia – mistet også livet.

Oleg Fedko Snr og hans kone, Anna. Foto: Twitter

Barnas far, den ukrainske politimannen Oleg Fedko (30) var på patrulje da hele familien hans ble drept i Kherson-regionen, nord for Krim. Ifølge The Sun hadde faren hans Oleg Sr hentet familien for å flykte til sikkerhet mens sønnen hans var på vakt.

Den grusomme historien er nok en forferdelig påminnelse om kostnadene denne krigen har, hvor uskyldige mennesker er de lidende.

Sofia (6) mistet livet. Foto: Privat

Mens noen russiske tropper dreper nådeløst, er andre som ikke en gang visste at de skulle i krig.

Noen har fortalt historier om at de trodde de skulle på øvelse. De visste ikke at de faktisk skulle invadere Ukraina. Og de siste døgnene har flere videoer av russiske soldater spredd seg på sosiale medier.

I en av videoene får man se gråtende russere som forteller at de blir brukt som «kanonfôr» og hevdet at de ikke hadde noen anelse om at de ble sendt til krig.

Lik oss på Facebook
Følg oss på Instagram

80-tallet

10 ting du som vokste opp på 80-tallet husker

Thomas Alsgaard raser mot russisk skiløper: – Hold kjeft!