Hjem Kjendisnytt Pølsa trener med Birgit: Nå vil han gå Birken på kjelke

Pølsa trener med Birgit: Nå vil han gå Birken på kjelke

Del
X
LinkedIn
Pin
Reddit

Birgit Skarstein har stått utenfor langrennslandslaget denne sesongen, på grunn av tidkrevende søknadsprosess med Skiforbundet. 

– Siden jeg ikke var tatt ut på et lag, planla jeg og hovedtrener et opplegg der jeg heller trente med laget innimellom. Men rett før snøsamlingene skulle begynne, kom Skiforbundet med en lang prosess for å kunne trene med laget. En lang og byråkratisk prosess bare et par måneder før VM er det rett og slett ikke tid til, sier Skarstein til NRK noen måneder etter hun kom hjem med gull i roing fra Paralympics.

Oppladningen til ski-VM ble dermed ikke helt som hun hadde tenkt. I stedet for å trene sammen med resten av parautøverne, valgte hun å trene alene. Det vil si at hun må fikse det meste når det gjelder logistikk og organisering.

Det har ikke vært en optimal oppkjøring for Birgit som satser innen roing og langrennspigging. Men plutselig traff hun Øystein «Pølsa» Pettersen i langrennssporet. Nå er de treningskompiser, melder NRK.

Og fellestreningene ser ut til å ha gitt resulater:

I helgen endte Skarstein ifølge Dagsavisen på fjerdeplass etter å ha kjempet en intens kamp om medalje på kvinnenes 7,5 kilometer langrenn for sittende under para-VM i Lillehammer. 

– Det skal ikke gå an. Det skal ikke være mulig. Jeg har jo tenkt og håpet at jeg ikke skulle være altfor langt unna, men det har vært skikkelig tøft å forberede seg til dette VM. Jeg har vært mye alene og følt meg mye ensom. Jeg har prøvd å legge ned de timene som jeg har følt var nødvendig for å hevde meg på ski, sier hun til NRK ifølge Dagsavisen.

Fjerdeplassen medførte samtidig at Skarstein kvalifiserte seg til Paralympics i Beijing i første løp i VM.

Nå forteller Skarstein til NRK at Pettersen har gitt henne flere gode tips.

– Det er ikke alltid at jeg behøver å gå på ren skiteknikk, men jeg må kanskje tilpasse litt til den kroppen jeg har. Han er jo en ganske habil staker, så han har gitt meg veldig mange stake-tips, sier Skarstein til NRK.

Pettersen vil ikke ha noe av æren for Skarstein sine prestasjoner, men sier han syntes det var interessant å finne ut hvordan hun kunne overføre den sterke ro-muskulaturen til langrenn.

– I og med at hun har vært utenfor landslaget hadde hun ingen å sparre med. Jeg følte hun var veldig søkende etter tips og råd, og da sa jeg at vi kunne ta noen økter sammen, forteller Pettersen.

Han legger til at han har hatt like mye glede av treningsøktene som henne. Pettersen fikk også låne kjelken hennes, og ble overrasket over hvor mye skifølelse det var i den.

Dersom Birken blir avholdt i år er planen hans å gå med kjelke.

Del
X
LinkedIn
Pin
Reddit

Solsialnytt har siden 2014 gitt deg de mest engasjerende historiene i Norge. Hovedfokuset vårt er å gi deg positive historier. 

@Erte Media AS

Redaksjon

Ansvarlig redaktør:

Eivind Skår Ertesvåg

 

Kontakt Sosialnytt:

kontakt@sosialnytt.com