Jon Skolmen ble bisatt i Fagerborg kirke i Oslo onsdag tidligere denne uken. Etter bisettelsen, ble det delt ut pølser, i tro Jon Skolmen-ånd.

Jon Skolmen sovnet stille inn torsdag 28. mars, 78 år gammel, med familien sin til stede. I bisettelsen, fortalte hans sønn, Christian Skolmen om sin fine barndom.

«Hjemmet var alltid fullt av venner, mat og latter, uansett hvilken dag det var. Det var et barndomsunivers med masse tull og tøys», sa Christian Skolmen under minnetalen. Det skriver NRK.

Han delte også minner fra Jons forhold til moren, Kirsti Elisabeth Halvorsen.

«Mamma og pappa elsket hverandre. Hun var hans største fan. Hun skjemte han skikkelig bort», sa han.

Pølseskolen

Etter bisettelsen, fikk de oppmøtte pølser. Jon Skolmen var veldig glad i pølser, og mange husker kanskje Jon fra serien Pølseskolen. Barnas Jazzhus stod for musikken.

«Jeg vet ikke om det var hans ønske å servere pølser etter bisettelsen, men det var iallfall noe barna Tine og Christian ønsket. Det er en fin ting å gjøre for alle gjestene som kommer. Man kan jo ikke ta med seg alle gjestene hjem fra bisettelsen til mat», sa Pia Hebæk Cyrén i begravelsesbyrået «Den siste reisen», til NRK.

LES OGSÅ
Sissel Kyrkjebø fyller 50 år - gir ut 50 nye låter

Suksess med Selskapsreisen

Jon Skolmens CV er lang, men mange vil si han er mest kjent fra filmene «Selskapsreisen», som han gjorde sammen med svenske Lasse Åberg.

Jon Skolmen jobbet opprinnelig som lærervikar, da han i 1963 ble ansatt som innspillingsleder i NRK Fjernsynet. På 70-tallet var han å se i Barne-TV i programmene «Jon med skrivemaskinen» og «Lekestue». Og det var faktisk Jon Skolmen som oppfant navnet Barne-TV.

Koste seg som pensjonist

De siste årene, koste Jon Skolmen seg som pensjonist sammen med samboer Elisabeth Rud. I et intervju med Se og Hør i 2015, sa han at han ikke savnet livet på scenen.

«Jeg føler at jeg har gjort mitt, og har ingen planer om å stå på scenen igjen. Når andre sier at de savner sagmuggen, kjenner ikke jeg den følelsen», sa han.