in ,

Ponnien Emma tok et rørende farvel med eieren, dronning Elizabeth – Dette skjer med dyret nå

skjermdump: YouTube

Dronning Elizabeth hadde ponnyen Emma i over 20 år. Da gravfølget kon gjennom Windsor sto Emma og stallmester Terry Pendry (72) langs veien for å ta farvel.

Sammen med stallmester Terry Pendry var dronning Elizabeths hest, Emma, blant de mange som sto langs veien i Windsor mens dronningen ble kjørt inn til palassområdet her for aller siste gang.

Flere som så Emma som ellers sto eksemplarisk rolig la merke til at hun løftet forbeinet idet dronningens båre kjørte forbi. Mange mener at det var hestens måte å uttrykke at hun var trist.


– Dronningen elsket Emma og red henne i mer enn 20 år, så det hadde vært helt feil om ikke hun også var der. Hun oppførte seg eksemplarisk, sier Pendry til Daily Mail.

– Jeg tror hun sannsynligvis hadde en slags sjette sans for at Hennes Majestet ikke kommer til å ri henne lenger, og hun la all sin stolthet i å stå der så respektfullt, sier Pendry.

Mange la også merke til sjalet stallmesteren hadde festet på Emmas sal – dette var Hermes-sjalet Dronningen pleide å ha på seg når hun var ute med Emma.

Den siste rideturen dronningen hadde med Emma var så sent som i fjor sommer, da hun var 95 år gammel.

Da den nå 24 år gamle Emma kom til Windsom hadde Pendry selv vært ved den kongelige stallen i fire år.

– Det gjør med trist å si, men jeg tror ikke vi noen gang kommer til å se noen som dronningen igjen, og det er ingen ord for å uttrykke hvor mye jeg kommer til å savne henne. Jeg er bare så glad for at Emma og jeg kunne si farvel i Windsor hvor Hennes Majestet satte pris på å ri på henne, sier Pendry til avisa Express.

Det er ennå ikke helt bestemt hva som skjer med Emma, men det antas at hun flytter til dronningens datter, prinsesse Anne, eller hennes datter, Zara Tindall. De har begge vært olympiske ryttere og er kjent for sin lidenskap for hester.

Emma var ikke det eneste av dronningens kjære kjæledyr som hadde møtt opp for å ta et siste farvel.

Utenfor kirken satt de to corgiene Muick og Sandy og ventet på at kisten skulle passere. Etter dronningens død har de to hundene flyttet til prins Andrew. Vi så også at han tok seg tid til å hilse på sine nye familiemedlemmer da han ankom Windsor, på vei til minnegudstjenesten i St. George’s Chapel.

Lik oss på Facebook
Følg oss på Instagram

Dronning Sonja skal på reise – Besøket markerer de sterke båndene

Hva vil skje med dronningens gigantiske smykkesamling og personlige eiendeler?