Hjem Nyheter Populære nudler trekkes tilbake fra markedet: Kast dem!

Populære nudler trekkes tilbake fra markedet: Kast dem!

Del
X
LinkedIn
Pin
Reddit

I en pressemelding har Mattilsynet kunngjort tilbaketrekkingen av SamYang Ramen Carbonara Buldak-nudlene, et produkt som har blitt svært populær de siste årene, blant annet gjennom sosiale medier plattformer som TikTok.

Tilbaketrekkingen skyldes manglende grensekontroll ved produktets ankomst til EU/EØS-området, noe som reiser bekymringer om dets helsemessige sikkerhet.

Mattilsynet understreker i pressemeldingen at de ikke kan garantere at nudlene er helsemessig trygge for forbrukere. Som følge av dette oppfordres alle som har kjøpt produktet til å kaste det.

SamYang Ramen Carbonara Buldak-nudlene ble opprinnelig importert til Belgia før de ble distribuert videre til flere land, inkludert Norge. I Norge har produktet blitt solgt gjennom Yerba Mate Norway AS og har funnet veien til dagligvarebutikker over hele landet.

Dette produktet har særlig blitt populært gjennom den såkalte «Korean fire noodle challenge», en utfordring som først oppstod på YouTube og senere spredte seg til TikTok. Utfordringen har bidratt til en eksplosiv etterspørsel etter disse nudlene, noe som gjorde at de raskt forsvant fra butikkhyllene.

Forbrukere og butikkeiere oppfordres til å følge Mattilsynets råd nøye og fjerne eventuelle rester av det tilbaketrukne produktet fra hyllene og hjemmene sine.

Del
X
LinkedIn
Pin
Reddit

Om Sosialnytt

Solsialnytt har siden 2014 gitt deg de mest engasjerende historiene i Norge. Hovedfokuset vårt er å gi deg positive historier. 

 

@Erte Media AS

Redaksjon

Ansvarlig redaktør:

Eivind Skår Ertesvåg


Kontakt Sosialnytt:

kontakt@sosialnytt.com