in

«Pørni» ringer julen inn: Premiere 1. søndag i advent

Foto: Viaplay

Det nærmer seg jul hos Middelthon-familien, og Pørni jobber hardt for å holde på juletradisjonene – ett år etter søsteren Anne gikk bort.

Sesong tre av Henriette Steenstrups kritikerroste dramaserie Pørni har premiere søndag 27. november – første søndag i advent.

Mens Pørni jobber hardt for å holde på juletradisjonene har familien andre planer – Hanna (Vivild Falk Berg) planlegger tur til Argentina, mens Sigrid har en identitetskrise (Ebba Jacobsen Öberg) og bestemmer seg for å tilbringe julen med pappa, Pørnis eksmann Finn (Jan Gunnar Røise).


I tillegg har både nevø Leo (Jon Ranes) og far Ole Johan (Nils Ole Oftebro) egne planer.

Pørni forsøker å ikke henge fast i fortiden og bestemmer seg for å slutte og ringe søsterens telefonsvarer. Og selv om hun alltid har drømt om å ha selvstendige barn som klarer seg selv, kjenner hun seg mer ensom enn noen gang. Hun trenger gjengen sin.

– Nå som seerne har fått følge familien Middelthon gjennom dype daler og høye topper, så tenkte jeg at det ville være fint å invitere dem med på den første julen uten et kjært familiemedlem, forteller Henriette Steenstrup.

Det skal vise seg at det ikke blir enkelt å holde på tradisjonene for Pørni & co.

– Pørni vil så inderlig at det skal være «same procedure as every year», men hun finner ut at det ikke er så enkelt å knekke nøtter og late som ingenting mens alle de hun er mest glad i har andre planer, sier Steenstrup.

Siden Steenstrups hverdagsdrama ble lansert på Viaplay i fjor har serien blitt etablert som en av de beste norske produksjonene noensinne, og hentet hjem en rekke priser.

Bare i år har Pørni vunnet Gullruten for «Beste TV-drama» og Seriekritikerprisen for «Beste komedie», i tillegg til at Steenstrup også ble belønnet med en Gullrute for «Beste skuespiller».

– Nå som så mange har rukket å bli glad i Pørni-gjengen syns vi var passende med en ny sesong som førjulsgave til alle Pørni-fans. Denne gangen får vi bli med gjengen gjennom gleder og sorger i årets vakreste, men også travleste høytid. Det er bare å glede seg til en hjertevarm og morsom sesong vi tror mange vil kjenne seg igjen i, sier Viaplays norske dramasjef, Tanya Nanette Badendyck.

Den nye sesongen består av seks episoder, og de første to slippes første søndag i advent, søndag 27. november. Deretter kommer to nye episoder i uken de to påfølgende søndagene. Alle sesongene vises eksklusivt på strømmetjenesten Viaplay.

Se traileren her:

Lik oss på Facebook
Følg oss på Instagram

Tre år etter han ble født kunne foreldrene endelig ta han med hjem fra sykehuset

Seerne «befaler» ny sesong for Antonsen