søndag, november 29, 2020

Positiv nyhet for Northug: – Vi fortsetter

Mest lest nå

Hunden ble skutt i begge bakbena da han reddet soldatene – nå hedres Kuno med gjev pris

Militærhunden Kuno stupte gjennom kuleregnet for å redde livene til de britiske soldatene som kjempet mot al-Qaida-opprørere. Da de britiske troppene kom under ild, løp...

I august kom sjokknyheten om at Petter Northug var stoppet i fartskontroll og at politiet hadde funnet narkotika i hjemmet hans.

Siden den gang har det vært mye som har vært uavklart fra Northug. Etterforskningen av forholdet med narkotika og bilkjøring, sponsorer og reaksjoner fra omverden er bare noe av problemstillingene Northug har måtte møte de siste månedene.

– Jeg har gjort en stor feil. I går kveld ble jeg stoppet av politiet i fartskontroll. Jeg kjørte altfor fort, og ble også tatt med på legevakten til blodprøve. I tillegg fant politiet en mindre mengde narkotika hjemme hos meg, skrev Petter Northug da han selv slapp saken


Vi fortsetter

Derfor var det nok en glede for Northug da skiforbundet nylig kom med sin avgjørelse på hvorvidt de skulle fortsette samarbeidet med Northug eller ikke etter den fatale hendelsen.

– Det har vært en lang prosess, mange møter og mye dialog med både Petter selv, Northug AS og internt i Skiforbundet. Vi fortsetter avtalen med Northug AS med en forpliktelse fra hans side at tilsvarende hendelser ikke skal skje igjen, sier langrennssjef Espen Bjervig til NRK.

Bjerke forteller videre at Northug har betydd så mye for landslaget og langrenn at det ville vært umoralsk å sparke beina under han nå.

– Men så er det sånn at en person som Petter Northug har betydd mye for både norsk- og internasjonal langrenn. Og vi ønsker at han skal klare seg bra. Til syvende og sist følte vi at vi skyldte Petter å hjelpe ham videre, sier treneren.

Samarbeidet Northug AS har med landslaget gjelder solbriller som utøverne bruker. Northug har de siste årene levert solbriller til en rekke lag, men etter ruskjøringen er det flere som har boikottet han.

Nå velger altså skiforbundet å fortsette avtalen.

Vi ønsker Petter masse lykke til med livsstilsendringen han nå holder på med.

LES OGSÅ: – Petter Northug er veldig til stede og med glimt i øyet

Få med deg alle sakene våre! Klikk liker for å følge oss på Facebook

NESTE ARTIKKEL
SCROLL NED

Siste nyheter