Forsiden Historier fra livet Faren postet dette bildet på Facebook, det kan ha reddet datterens liv...

Faren postet dette bildet på Facebook, det kan ha reddet datterens liv – takket være observant lege

Denne faren tok et bilde med sin datter, han ante ikke da at livet hennes var i fare og at nettopp dette bilde sannsynligvis reddet henne.

Faren lastet fotoet opp på sosiale medier, og bildet fikk stor oppmerksomhet. Tusenvis av mennesker synes bildet var søtt og kommenterte med morsomme bemerkninger som «Hun kommer til å bli en rebell og gifte seg med en fattig fyr uten tatoveringer.»

Men det var en kommentar, fra en barnelege, som fikk fars fulle oppmerksomhet:

Foto: Imgur
Foto: Imgur

«Er øynene litt gul? Det ser slik ut for meg, men det er vanskelig å si, fordi hele bildet er litt gult. Det er sikkert ikke noe, men det kan være et symptom for gulsott. Hvis hennes hud og øyne faktisk ser litt gul ut, så kanskje du burde få det sjekket ut. Jeg er en paranoid barnelege, derav min bekymring. «

Faren lyttet til bekymringene til den fremmede og tok datteren sin til legen. Der ble det bekreftet at hans bekymringer var riktig: den lille jenta hadde gulsott og i verste fall kan denne oppmerksomme barnelegen ha reddet den lille jentas liv.

LES OGSÅ
Moren kommer hjem med sin nyfødte baby. Men magefølelsen sier at det ikke er hennes

De aller fleste barn med gulsott diagnostiseres raskt fordi de enten er gule eller veldig røde i huden. Hvis alvorlig gulsott ikke oppdages, kan tilstanden føre til en form for hjerneskade.Over 100 000 dør på verdensbasis, ifølge NTNU.

LES OGSÅ
Da sønnen døde på sykehuset så foreldrene for seg et liv i sorg. Men skjebnen ville det annerledes

For tidlig fødte er utsatt

Ifølge Forskning.no er det spesielt bayer som blir født for tidlig som er utsatt for gulsott. Hvert fjerde barn som innlegges på nyfødtintensiv avdeling får behandling for gulsott.

I Norge avdekkes tilstanden som regel raskt og det er derfor svært sjelden at barn får alvorlige skader av gulsott her til lands.

– I USA er det mistanke om at antall hjerneskader som følge av gulsott har økt de siste årene. Det er fordi mor og barn også der sendes hjem fra sykehuset etter kort tid, sier Lise Lyngsnes Randeberg, professor i biomedisinsk optikk ved NTNU til forskning.no.

Fantastisk at denne legen var oppmerksom, og at faren reagerte umiddelbart!

Eivind Ertesvåg
Jeg opprettet Sosialnytt i 2014. Da med formål om å spre gladsaker og inspirerende historier, fremfor all negativiteten som ofte preger nyhetsbildet. Siden den gang har siden vokst og Sosialnytt har i dag flere skribenter og tusenvis av engasjerte lesere. Jeg har studert webkommunikasjon og er også utdannet sosionom. På fritiden opptar familie, venner og livet som småbarnsfar det meste av tiden min. .

SE OGSÅ:

Mest lest nå

13 år gamle Sydney opptrer på kjøpesenter – får sin livs opplevelse da Ed Sheeran overrasker henne

Sydney Bourbeau opptrådte på et canadisk kjøpesenter til inntekt for en lokal veldedig organisasjon. Hun hadde valgt å synge Ed Sheerans sang "Thinking Out...

Forsvunnet amerikansk mann funnet: Hundene hadde spist han

En 57-åring hadde vært forsvunnet i flere måneder, da politiet endelig fant ham. Stedet de fant ham på, var imidlertid svært overraskende, nemlig i...

Hun gjør det over 100 år gamle treet om til et bibliotek – Imponerende

I disse dager leser mange av oss alt mulig på forskjellige typer skjerm som PC, mobil eller nettbrett. Men har vi glemt bøkene litt?...

21-åringen tok dette bildet – timer senere frarøvet en fyllekjører henne både mann og barn

Tiden kom og vi skulle dra. Lite viste vi da at om bare noen minutter så ville alt forandre seg.

43-år gammel spesiallege innenfor psykiatri : «dette bør du vite om utbrenthet»

Niklas Nygren er en svensk lege. Han jobber innenfor psykiatri og har selv følt på kroppen hvordan det er å rammes av utbrenthet. På...

Populært på Sosialnytt nå

Historier fra livet