søndag, desember 5, 2021

Faren postet dette bildet på Facebook, det kan ha reddet datterens liv – takket være observant lege

Mest lest nå

Denne faren tok et bilde med sin datter, han ante ikke da at livet hennes var i fare og at nettopp dette bilde sannsynligvis reddet henne.

Faren lastet fotoet opp på sosiale medier, og bildet fikk stor oppmerksomhet. Tusenvis av mennesker synes bildet var søtt og kommenterte med morsomme bemerkninger som «Hun kommer til å bli en rebell og gifte seg med en fattig fyr uten tatoveringer.»

Men det var en kommentar, fra en barnelege, som fikk fars fulle oppmerksomhet:


Foto: Imgur
Foto: Imgur

«Er øynene litt gul? Det ser slik ut for meg, men det er vanskelig å si, fordi hele bildet er litt gult. Det er sikkert ikke noe, men det kan være et symptom for gulsott. Hvis hennes hud og øyne faktisk ser litt gul ut, så kanskje du burde få det sjekket ut. Jeg er en paranoid barnelege, derav min bekymring. «

Faren lyttet til bekymringene til den fremmede og tok datteren sin til legen. Der ble det bekreftet at hans bekymringer var riktig: den lille jenta hadde gulsott og i verste fall kan denne oppmerksomme barnelegen ha reddet den lille jentas liv.

De aller fleste barn med gulsott diagnostiseres raskt fordi de enten er gule eller veldig røde i huden. Hvis alvorlig gulsott ikke oppdages, kan tilstanden føre til en form for hjerneskade.Over 100 000 dør på verdensbasis, ifølge NTNU.

For tidlig fødte er utsatt

Ifølge Forskning.no er det spesielt bayer som blir født for tidlig som er utsatt for gulsott. Hvert fjerde barn som innlegges på nyfødtintensiv avdeling får behandling for gulsott.

I Norge avdekkes tilstanden som regel raskt og det er derfor svært sjelden at barn får alvorlige skader av gulsott her til lands.

– I USA er det mistanke om at antall hjerneskader som følge av gulsott har økt de siste årene. Det er fordi mor og barn også der sendes hjem fra sykehuset etter kort tid, sier Lise Lyngsnes Randeberg, professor i biomedisinsk optikk ved NTNU til forskning.no.

Fantastisk at denne legen var oppmerksom, og at faren reagerte umiddelbart!

LES OGSÅ: Fantastiske bilder viser familiens hund redde guttens liv

Få med deg alle sakene våre! Klikk liker for å følge oss på Facebook

Følg oss på sosiale medier

134,582FansLik
1,600FølgereFølg
236FølgereFølg
.

NESTE ARTIKKEL
SCROLL NED

Siste nyheter