in ,

Prins Andrew: Dronningen beskriver tapet av prins Philip som «et enormt tomrom» i livet hennes

Dronning Elizabeth og prins Philip. Faksimile: Instagram

Dronning Elizabeths ektemann sovnet inn fredag morgen. De to hadde da vært gift i 73 år.

– Uansett hvor mye man prøver å forberede seg på noe slikt så vil det alltid være et forferdelig sjokk, sier prins Edward til Sky News.


Det er nå gått drøyt to dager siden prins Philip, hertugen av Edinburgh, døde. Den britiske prinsgemalen ble 99 år gammel 

Lørdag kveld kom prins Charles med en uttalelse der han takker britene for støtten de har vist etter farens død.

– Min kjære pappa var en veldig spesiell person som jeg tror, over alt annet, ville ha blitt forbløffet over reaksjonene og de rørende tingene som har blitt sagt om ham. Og det er vi som familie takknemlige for, sa han i en uttalelse Clarence House har delt på Instagram.

View this post on Instagram

A post shared by Clarence House (@clarencehouse)

I løpet av helgen har dronningen som befinner seg på Windsor Castle hatt besøk av barna. 

Prins Andrew, hertugen av York, forteller til Sky News at Dronningen sier tapet av ektemannen etterlater et stort tomrom i livet hennes.

Han uttalte videre at dronningen «føler det [tapet red.anm.] sannsynligvis mer enn alle andre». Samtidig kalte han dronningen «utrolig stoisk».

– Men vi – familien som er de nærmeste – samles for å være sikre på at vi er der for å støtte henne, og jeg vet at det er enormt mye støtte ikke bare for henne, men for oss alle når vi går gjennom denne enorme forandringen, sier han til nyhetskanalen.

En rekke medlemmer av kongefamilien har søndag vært samlet til gudstjeneste i Royal Chapel of All Saints of Royal Lodge i Windsor.

Hertuginne Sophie av Wessex, prins Edwards kone, sier Dronningen tenker på andre før seg selv.

Kongefamilien var samlet sammen med prins Philip da han døde. Hertuginne Sophie har også opplyst at han døde veldig fredfylt.

– Det var som om noen tok ham i hånden og ledet han videre. Det var veldig fredfylt, og det er vel det eneste man kan ønske, uttalte hun til Sky News.

Lik oss på Facebook
Følg oss på Instagram

Letter tiltak i en rekke kommuner

kong harald

Kongen er friskmeldt