in

Prins Andrew og Sarah Ferguson overtar dronningens hunder

faksimile: YouTube

Dronning Elizabeth var kjent for corgiene sine. Sin aller første «egne» hund fikk hun til 18-årsdagen. Hun hadde to hunder da hun døde, og de vil trolig bli plassert hos prins Andrew og Sarah Ferguson.

Tidligere i høst delte Buckingham Palace bilder av hunder som har vært i den britiske kongefamilien opp gjennom årene – og det er ikke rent få!

Etter dronningens død har det vært mye spekulasjoner om hva som vil skje med hundene, som hadde en helt spesiell plass i hjertet hennes.


Den britiske avisen Daily Mirror forteller at prins Andrew vil vare de to hundene, Muick og Sandy, sammen med sin ekskone, Sarah Ferguson.

Hertugen og hertuginnen av York vil ta vare på Hennes Majestets to walisiske corgier, i stedet for å gi dem til sønnen Charles, ettersom begge hundene var en gave til dronning Elizabeth nettopp fra prins Andrew og prinsesse Beatrice. De skal også ha lovet dronningen å ta vare på hundene hvis hun døde.

Andrew og familien hans ga dronningen de to valpene under lockdown mens prins Philip var på sykehuset, for å passe på at hun hadde hyggelig selskap på slottet i Windsor.

I videoen har Daily Mail samlet en rekke klipp av dronning Elizahetjs mange hyggelige møter med firbeinte.

Dronningen ble angivelig knust da den fem måneder gamle valpen Fergus plutselig døde bare noen uker etter prins Philips’ død. Hun fikk da en ny corgi-valp fra Andrews døtre, prinsesse Beatrice og prinsesse Eugenie, til fødselsdagen senere samme året.

Dronningen hadde også cocker spanielen Lissy. Det er ikke kjent hvor Lizzy vil bo etter dronningens død. Den fire år gamle hunden bor ifølge Mirror sammen med treneren sin, Ian Openshaw.

Til tross for dronningens store interesser for corgier bestemte hun seg for å slutte å avle dem i 2015. Grunnen skal ha vært at hun ikke ønsket å etterlate seg kjæledyr da hun døde.

Opp gjennom årene har dronningen hatt flere ulike hunderaser. Hun har også ved flere anledninger delt bilder av sine firbeinte venner på Instagram.

Hundene på bildet under som ble tatt som portretter i anledning dronningens 90-årsdag heter Willow, Vulcan, Candy and Holly.

Hun ble dronning allerede som 25-åring, og er den som har sittet lengst på den engelske tronen. Her er noen ting du kanskje ikke visste om hennes kongelige høyhet (Se video):

Lik oss på Facebook
Følg oss på Instagram

Lærerens metode kan hjelpe barna dine ut av en knipe – Dette tipset bør alle foreldre få med seg

Serieskaperen bak NRKs nye søndagssatsing «Etterglød» har selv opplevd å miste sin kone