En bedrager har lurt folk for penger ved å utgi seg for å være Sveriges prins Carl Philip.
– Vi ser svært alvorlig på dette, sier hoffets informasjonssjef Margareta Thorgren til den svenske avisen Expressen når de henvender seg til Det svenske kongehuset i forbindelse med at prins Carl Philip opplevde identitetstyveri på meldingsappen WhatsApp.
Saken der en svindler hadde stjålet den svenske prinsens identitet via meldingsappen WhatsApp ble ifølge Expressen først avdekket av nettstedet Royal Central.
Ved hjelp av forfalskede bilder på et pass som ser ut til å tilhøre prinsen, klarte svindleren å få en person til å overføre over titusenvis av kroner.
RELATERT: Prinsesse Sofia viser frem babymagen
Det svenske kongehuset skal ha blitt kjent med hendelsen som nå etterforskes, og har anmeldt saken til politiet.
– Dette er noe som dessverre forekommer oftere og oftere. Vi vet om det og reagerer på det. Dette har selvfølgelig blitt anmeldt og blir nå behandlet som en politisak. Etter det jeg forstår er det veldig vanskelig å finne avsenderen, altså organisasjonen som driver med denne typer aktiviteter, sier Thorgren.

RELATERT: Den nye svindelmetoden du må være obs på – så lett å bli lurt
Svindleren tok kontakt med offeret og hevdet å være prins Carl, i stedet for prins Carl Philip som er prinsens virkelige navn. Når du undersøker passbildet, er det åpenbart at det er manipulert, skriver Royal Central ifølge Expresseen.
– Det er ekstremt alvorlig, for det er mange som rett og slett kan bli lurt av det. Så vi tar dette veldig seriøst, sier Thorgren.
Økokrim har åtte råd for å unngå å bli svindlet:
1.Ikke gi fra deg personopplysninger, konto- og kredittkortinformasjon til personer og firmaer som henvender seg til deg per telefon eller e-post
2.Ikke gi fra deg passord og pinkoder til personer som henvender seg per telefon eller e-post.
3.Sjekk hvorvidt informasjonen som gis er korrekt før du betaler for en vare eller tjeneste. Har du ikke bestilt varen, skal du ikke betale.
4.Ikke still din konto til disposisjon for overføringer fra/til ukjente personer.
5.Vær kritisk til løfter om stor gevinst: det som er for godt til å være sant er gjerne det.
6.Sørg for å ha gode rutiner for fakturabehandling og andre overføringer, særlig i ferietider.
7.Hvis noen prøver å stresse deg, slik at du må ta raske avgjørelser om avtaler og betalinger. Avbryt kontakten.
8.Ta kontakt med ØKOKRIM, politiet eller Finanstilsynet dersom du er usikker på om du er utsatt for bedrageriforsøk.