in

Prins Charles takker for støtten

Dronning Elizabeths ektemann, prins Philip hertugen av Edinburgh, døde fredag. Han ble 99 år gammel.

Lørdag ble den lengst sittende gemalen i britisk historie hedret over hele landet. Det var ett minutts stillhet før en rekke sportsarrangementer, flaggene på offentlige bygg vaiet på halv stang og det ble avfyrt 41 skudd i kanonsalutt i en rekke byer over hele Commonwealth.


Senere lørdag kveld kom prins Charles med en uttalelse der han takker britene for støtten de har vist etter farens død.

– Min kjære pappa var en veldig spesiell person som jeg tror, over alt annet, ville ha blitt forbløffet over reaksjonene og de rørende tingene som har blitt sagt om ham. Og det er vi som familie takknemlige for, sa han ifølge NRK i uttalelsen.

TV-kanalen skriver videre på sine nettsider at prins Philip skal gravlegges neste lørdag, 17. april. Begravelsen vil finne sted ved St. Georges kapell i Windsor, og er utelukkende for privatpersoner.

Prins Philip ønsket selv en nøktern gravferd. Selv om prins Philip selv ønsket en liten seremoni, var det i utgangspunktet ventet om lag 800 sørgende, men på grunn av koronarestriksjoner kan kun 30 personer delta i begravelsen. Gjester fra det militære og organisasjonene som prins Philip var engasjert i kan dermed ikke komme.

Statsminister Boris Johnson vil heller ikke delta i begravelsen.

– Statsministeren ønsker å opptre i samsvar med det som er best for den kongelige familie, slik at så mange familiemedlemmer som mulig skal kunne delta i begravelsen lørdag heter det ifølge NRK i en uttalelse fra 10 Downing Street.

Lik oss på Facebook
Følg oss på Instagram

koronavaksine

Flere av de vaksinerte beboerne på sykehjemmet har fått korona

Svein Østvik

«Charter-Svein» brenner munnbindet i protest – Kommentarfeltene raser