in ,

Prins Charles tok i mot en million pund fra familien til Osama bin Laden

Prins Charles
Prins Charles. Foto: Dan Marsh, Flickr

I 2013 skal Prins Charles ha tatt imot en donasjon til sin veldedige stiftelse på 1 million pund fra familien til Osama bin Laden. Med dagens vekslingskurs tilsvarer beløpet 11,76 millioner kroner.

Det er den britiske avisen Sunday Times som ifølge Nettavisen har avslørt saken.

Donasjonen skal ha kommet fra Bakr bin Laden som er patriark i den velstående saudiarabiske familien, samt hans bror Shafiq.


De to er halvbrødre av den tidligere al-Qaida-lederen Osama bin Laden, som ble drept av amerikanske spesialstyrker i 2011.

Etter et privat møte med Bakr bin Laden i prins Charles’ residens, Clarence House, skal Prinsen av Wales ha takket ja til donasjonen – til tross for advarsler fra rådgivere. Pengene ble overført til Prince of Wales Charitable Foundation (PWCF).

Sunday Times skriver ifølge Nettavisen at Charles skal ha følt at det var for pinlig å sende pengene tilbake til brødrene, og han skal ha fryktet at de ville lure på hva som var årsaken.

Saken er også omtalt av BBC. De skriver at Clarence House sa at det var blitt forsikret av PWCF om at «grundig due diligence» hadde blitt utført, og hevder beslutningen om å godta pengene lå hos tillitsmennene.

– Ethvert forsøk på å karakterisere det på annen måte er falskt, sier Clarence House i en uttalelse til BBC.

Clarence House sa også at de bestred en rekke påstander som ble fremsatt i artikkelen i Sunday Times.

Bin Laden ble utstøtt av en mektige familien i 1994, og det er ingen antydninger om at halvbrødrene hans har hatt noen koblinger til hans aktiviteter.

PWCF deler ut penger til ideelle britiske organisasjoner som prosjektstøtte til organisasjonenes initiativer i Storbritannia og Commonwealth.

Lik oss på Facebook
Følg oss på Instagram

Osloskytingen: Bartenderen så mennesker bli skutt i hodet og magen få meter unna, nå sliter han

Sykepleier skjulte barn i kister under 2.Verdenskrig. 70 år senere avsløres den utrolige historien