lørdag, juni 12, 2021

Prins Christian er konfirmert – se bildene

Mest lest nå

Danmarks tronarving, prins Christian, ble konfirmert i Fredensborg slottskirke lørdag. 

Da Danmarks 81 år gamle dronning slet i trappene på Fredriksborg slott, kom konfirmanten henne til unnsetning. Kronprinsparets eldste sønn har blitt en ung og høflig mann, skriver dansk presse.


– Tenk at den lille gutten er blitt en kjempestor ung mann, sa en rørt kronprinsesse Mary ifølge Berlingske Tidende til det fremmøtte pressekorpset.

Som en markering på at voksenlivet nå venter for prins Christian, lot foreldrene også den unge prinsen være alene med pressen for første gang.

Prinsen ble konfirmert av biskop Henrik Wigh-Poulsen i Fredensborg slottskirke. Gjennom de siste 100 årene har slottskirken blitt benyttet til en rekke markeringer i Det danske kongehuset.

I 1955 ble dronningen Margrethe konfirmert i slottskirken, og prinsens far, kronprins Frederik, ble konfirmert her i 1981.

I forbindelse med prinsens konfirmasjon er det naturligvis også sluppet nye bilder. De offisielle portrettene er tatt i Havesalen på Fredensborg slott, kort tid etter konfirmasjonsgudstjenesten.

Kongehuset har også lagt ut en rekke bilder fra den unge tronarvingens liv.

Normalt ville dette vært en stor begivenhet med en rekke internasjonale gjester. Men på grunn av pandemien er også denne feiringen begrenset.

I papirutgaven av Se & Hør som kom for salg 14. mai, opplyses det at prinsen egentlig skulle ha blitt konfirmert i fjor vår, men at det ble utsatt. Nå skal prins Christian imidlertid snart ha avsluttende eksamener for ungdomsskolen, og dermed kunne det ikke utsettes lenger.

Til høsten flytter nemlig den eldste sønnen til kronprins Frederik og kronprinsesse Mary til Næstved, hvor han skal fortsette utdannelsen sin ved prestisjeskolen Herlufsholm Gymnasium.

Dansk Se & Hør skriver på sine nettsider at prinsens mor, kronprinsessen, i anledning konfirmasjonen bar brosjen hun fikk i barselgave fra dronning Margrethe da prinsen ble født.

Kronprinsesse Mary bar den også i prins Christians barnedåp. Brosjen er et arvestykke som dronning Margrethe har arvet fra dronning Ingrid, som i sin tid fikk smykket av sin mor, kronprinsesse Margareta av Sverige. 

Prins Joachim og prinsesse Marie bor for tiden i Frankrike, og er forhindret fra å delta i nevøens konfirmasjon grunnet koronarestriksjoner. Det samme er tilfellet for prinsens australske morfar og mormor, som for tiden er i London.

– Det er selvfølgelig dumt, men slik er det med covid. Vi kan ikke gjøre noe med det. Det er med oss i tankene og hjertene, uttalte prins Christian til Berlingske.

Få med deg alle sakene våre! Klikk liker for å følge oss på Facebook
.

NESTE ARTIKKEL
SCROLL NED

Siste nyheter