torsdag, februar 27, 2020
Kjendisnytt Prins Daniels trodde han ikke kunne få barn etter...

Prins Daniels trodde han ikke kunne få barn etter transplantasjonen

-

For ti år siden, gikk prins Daniel gjennom en omfattende nyretransplantasjon. Etter operasjonen var det ikke en selvfølge at han kunne få egne barn. I et nytt TV-program, åpner nå prinsen opp om den tøffe tiden.

I dag er prins Daniel lykkelig gift med kronprinsesse Victoria. Sammen har de de to barna prins Oscar (3) og prinsesse Estelle (7). Men det var ingen selvfølge at Daniel kunne få barn.

Prinsen har nylig vært med i det svenske TV-programmet «Fråga Doktorn«. Der forteller han om tiden etter nyretransplantasjonen. Han forteller at han var urolig og redd for at han ikke skulle få barn i fremtiden.

«Nå er vi mennesker sammensatt slik at vi går videre og kanskje fortrenger hva som har skjedd. Men samtidig blir jeg ganske ofte påminnet om transplantasjonen, og pappa og jeg prater ofte om det. Og jeg treffer legene og tar prøver og sånt», sier Daniel i programmet.

Visste ikke hvordan kroppen ville reagere

Det er ingen selvfølge at mennesker som har gått gjennom en nyretransplantasjon kan få barn. Prinsen forteller at han er stolt og glad over at han kunne få egne barn.

 

Se dette innlegget på Instagram

 

Et innlegg delt av Prins Daniels Fellowship (@prinsdanielsfellowship)

«Og takknemligheten er der, jeg er utrolig lykkelig, og at jeg nå har egne barn … Det var jo en helt annen situasjon før. Da kunne man kanskje være urolig. Hvordan kommer jeg til å fungere? Med medisiner og annet. Men det er ikke noe problem, alt funker, så jeg føler meg supertakknemlig og lykkelig», sier prins Daniel.

Akutt nyresvikt

Den svenske prinsen ble sendt i hui og hast til Karolinska Universitetssykehus i Huddinge for ti år siden med akutt nyresvikt. Han måtte gjennom en akutt transplantasjon. Det var faren hans som donerte den ene nyren sin til Daniel.

Beskjeden om at prinsen hadde gjennomgått en nyretransplantasjon slo ned som en bombe for det svenske folket. Ingen visste noe om at han var syk.

Neste artikkelNeste
Scroll ned

Smittevernekspert advarer i forbindelse med koronaviruset: ikke dra på reise nå

Koronaviruset har spredd seg over hele verden.  Nå advarer smittevernekspert Johan Giesecke mot at man ikke bør dra utenlands akkurat nå. Til Svenska Dagbladet sier...

Når barn klipper seg selv – se de hysterisk morsomme bildene i denne serien

Vi har vel alle hørt uttrykket om å ta skjeen i egen hånd? Vel, her kommer et lite knippe barn som gjorde nesten nettopp...

Plages du av fiselukt? Nå kan du kjøpe undertøy og puter som skjuler det for deg

Ja, du leste faktisk helt riktig. Et engelsk firma har nå oppfunnet puter og undertøy som fjerner lukten av fis - enten den er...