in

Prins Harry: – Britisk presse ødela min mentale helse

prins harry

Prins Harry (36) forteller at han trakk seg fra sine kongelige oppgaver på grunn av den britiske pressen.

For et drøyt år siden kom sjokkbeskjeden som lyn fra klar himmel: Prins Harry og hertuginne Meghan ville trekke seg tilbake fra kongelige plikter.

Et år etter ble det klart at prinsen etter samtaler med dronning Elizabeth vil forlate livet med de kongelige pliktene for godt.

– Mens vi alle er lei oss for denne beslutningen, vil hertugen og hertuginnen forbli kjære familiemedlemmer, sto det å lese i uttalelsen fra Dronningen da dette ble kjent.

Dette høyst uvanlige grepet har naturligvis skapt en rekke diskusjoner det drøye året som har gått. Først nå, i et intervju med den britiske talkshow-verten James Corden, forteller prins Harry om årsaken til beslutningen.

– Vi vet alle hvordan den britiske pressen kan være, og det ødela min mentale helse. Jeg tenkte «dette er giftig», forteller han ifølge TV2 til Corden.

prins harry

Prins Harry og James Corden ble observert i Los Angeles på en dobbeldekker-buss sammen med et karmera-crew tidligere i februar. Det var da ganske riktig spekulert i at innslaget skulle være til James Cordens talkshow.

– Så jeg gjorde det enhver ektemann og far ville gjort. Men vi stakk ikke, vi gjemte oss ikke bort. Jeg vil alltid bidra, mitt liv er i offentlig tjeneste, sier prinsen ifølge The Guardian og TV2.

Mye oppspinn

Han forteller videre at han er langt mer komfortabel med The Crown enn med å se artikler skrevet om familien sin og kona si.

– The Crown er åpenbart fiksjon, mens aviser presenterer historier som nyheter og hevder det de skriver er sant. Det har jeg et problem med, fortsetter han.

Selv om prins Harry og hertuginne Meghan har sittet coronafast i sitt nye hjem i USA, forteller han at de har holdt kontakten med både pappa prins Charles og bestemor dronning Elizabeth.

– Vi har vært på Zoom med dem også, og de har sett lille Archie løpe rundt, sier prins Harry.

Lik oss på Facebook
Følg oss på Instagram

Merete Lingjærde

Merete Lingjærde: – Det går an å ha full rulle som hvit brud, selv i voksen alder

oliven

Fem overraskende ting du kan bruke olivenolje til