Hjem Kjendisnytt Prins Harry fryktet for Meghans liv – valgte å trekke seg tilbake

Prins Harry fryktet for Meghans liv – valgte å trekke seg tilbake

Del
X
LinkedIn
Pin
Reddit

I Oprah Winfreys intervju med prins Harry og Hertuginne Meghan av Sussex er prinsen soleklar på hvorfor de trakk seg tilbake fra kongelige plikter.

For et år siden kom nyhetsbomben: Prins Harry og hertuginne Meghan valgte å frasi seg kongelige plikter.

I den to timer lange Oprah Winfrey-intervjuet med hertugparet som ble sendt på amerikansk tv søndag kveld forklarte de hvorfor de trakk seg tilbake fra rollene i det britiske kongehuset.

Blant sjokkavsløringer som kom påsto Meghan at hun hadde tider der hun «ikke lenger ønsket å leve». Prins Harry trakk på sin side flere paralleller til hvordan pressen behandlet hans avdøde mor, Diana.

LES OGSÅ: Antyder at rasisme i kongefamilien sto i veien for Archies prinsetittel

Ifølge VG har 17,1 millioner amerikanere sett programmet som ble sendt natt til mandag norsk tid. Det er høyere seertall enn fjorårets Emmy Awards i september og forrige ukes Golden Globes Awards klarte å oppnå tilsammen.

Her er prins Harry er soleklar på hvorfor de valgte å frasi seg kongelige plikter:

– Mangel på støtte, sier han ifølge VG i intervjuet.

Meghan drevet til selvmordstanker

Harry og Meghan forteller sin versjon av forholdet til medlemmene i den britiske kongefamilien. Den første delen av intervjuet snakker Oprah med Mehgan alene.

Her forteller den tidligere skuespillerinnen til talkshowvertinnen at livet i kongefamilien drev henne til selvmordstanker.

– Jeg har aldri vært så ensom, forteller hun i invtervjuet.

Hun sier videre at hun «ikke full ut forsto hva jobben var» da hun giftet seg med prins Harry.

– Det fantes ingen måte å forberede seg på hvordan hverdagen skulle bli, sier Megan til Winfrey, ifølge NTB og Aftenposten.

Prins Harry sier han følte seg fanget i den britiske kongefamilien og at Meghan Markle frigjorde ham.

– Jeg var fanget til jeg møtte Meg

På spørsmål om prinsen ville ha sagt fra seg sine kongelige plikter om det ikke hadde vært for Meghan, svarte han:

– Jeg ville ikke ha vært i stand til det, fordi jeg følte meg fanget helt frem til jeg møtte Meg.

Meghan mener kongehuset ikke hjalp henne ved å rette opp i historier i pressen som hun mente var feil. Hun sier hun til slutt nådde et bristepunkt.

Nektet profesjonell hjelp mot selvmordstanker

– Jeg så ingen løsning. Jeg satt oppe om natten, og jeg forsto ikke hvordan alt dette ble pumpet ut. Jeg så det ikke selv, men folk ringte meg, familie og venner, og de sa, «Meg, de beskytter deg ikke».

Da hun fortalte om problemene sine til prins Harry ble de enige om at hun skulle søke profesjonell hjelp.

LES OGSÅ: Det positive lysglimtet i skandaleintervjuet med Oprah Winfrey var da prins Harry avslørte kjønnet på babyen de venter til sommeren.

– Jeg husker at han omfavnet meg. Jeg dro til institusjonen og sa at jeg ville dra til et sted for å få hjelp. Jeg fikk beskjed om at jeg ikke kunne, fordi det ikke ville være bra for institusjonen, sa hun. VG opplyser at Meghan hele tiden omtaler kongehuset som «institusjonen» i intervjuet.

Uten tilgang på pass, førerkort eller nøkler kunne hun ikke selv dra til et sykehus.

Fryktet historien ville gjenta seg

Prins Harry var tydelig på at han ikke ville ha brutt med kongehuset om han hadde følt at han og Meghan fikk støtte og hjelp til å håndtere situasjonen.

– Jeg var desperat, sier han om tiden da han oppdaget at Meghan ikke hadde det bra, og forteller at hans største frykt var at «historien skulle gjenta seg selv».

Harry viser til sin mor Diana, som skilte seg fra prins Charles i august 1996 og ga avkall på tittelen sin. Året etter døde hun i en bilulykke i Paris.

Rådspurte prinsesse Dianas venninne

Ifølge BBC sa Markle at hun snakket med en av Dianas venner om presset som følger med å bli med i kongefamilien.

– For hvem andre skulle kunne forstå hvordan det egentlig er på innsiden, spør Markle retorisk.

Hertugparet var opptatt av å trekke frem likheter mellom hennes egen og lady Dianas opplevelser av å være i kongefamilien.

Oprah-intervjuet er ikke første gang prins Harry sammenligner tabloid-dekningen av sin kone med måten Diana ble behandlet på.

Del
X
LinkedIn
Pin
Reddit

Solsialnytt har siden 2014 gitt deg de mest engasjerende historiene i Norge. Hovedfokuset vårt er å gi deg positive historier. 

@Erte Media AS

Redaksjon

Ansvarlig redaktør:

Eivind Skår Ertesvåg

 

Kontakt Sosialnytt:

kontakt@sosialnytt.com