in , ,

Prins Philip (99) er død

prince philip

Dronning Elizabeths ektemann, prins Philip hertugen av Edinburgh, er død 99 år gammel.

Den britiske prinsgemalen ble 99 år gammel og døde omgitt av familien fredag morgen, melder det britiske kongehuset ifølge VG.

– Det er med dyp sorg at Hennes Majestet Dronningen kunngjør dødsfallet til sin elskede ektemann, Hans Kongelige Høyhet Prins Philip, hertug av Edinburgh, skriver kongehuset på nettsidene sine.

Prins Philip sovnet fredfylt inn i dag morges på Windsor Castle, opplyses det i pressemeldingen. 

Kongehuset sier videre at de vil komme med kommentarer på et senere tidspunkt.

I sommer ville prins Philip fylt 100 år. Han har vært Dronningens ektemann i 73 år og de har fire barn sammen.

Den norske kongefamilien opplyser i en pressemelding at de med stor sorg har mottatt budskapet om at Hans Kongelige Høyhet Hertugen av Edinburgh er gått bort.

– Våre tanker går til Dronning Elizabeth og den nærmeste familie ved Prins Philips bortgang. Våre kondolanser går også til det britiske folk, sier Hans Majestet Kong Harald.

Også Sveriges kongefamilie har kommet med en uttalelse.

– Dronningen og jeg har med stor sorg mottatt nyheten om at hans kongelige høyhet, hertugen av Edinburgh, gikk bort. Prins Philip har vært en god venn av familien vår i mange år, et vennskap vi har satt stor pris på. Hans bidrag til sitt land er et eksempel for oss alle. Vi viser vår medfølelse med Hennes Majestet Dronningen, kongefamilien og folket i Storbritannia, sier kong Carl Gustaf på nettsidene til den svenske kongefamilien.

BBC skriver at flagget på Buckingham Palace ble senket til halv stang da nyheten om Prins Philips bortgang ble kjent. Det britiske folk strømmer for øyeblikket til Buckingham Palace og Windsor Castle for å legge ned blomster.

Lik oss på Facebook
Følg oss på Instagram

egg

8 matvarer som får opp forbrenningen din

Dette må du vite før du tar opp forbrukslån