søndag, mai 31, 2020

Prins William klarte dessverre ikke å holde løftet han ga sin mor Diana. Men han gjorde noe enda bedre

Mest lest nå

Ravnen løser en «umulig» oppgave

Alexander Taylor forsker på ville fugler. Han fanger dem og trener dem i 3 måneder. Så slipper han dem løs igjen. I klippet under ser...

Da Charles og Diana ble skilt i 1996, jobbet Charles hardt for at Diana skulle mistet sin tittel: Hennes Kongelige Høyhet Prinsessen av Wales. Det klarte han. Da sverget Dianas sønn, prins William, at han skulle gi henne tittelen tilbake.

Det er Dianas tidligere butler, Paul Burrell, som har skrevet om episoden i sin bok «A Royal Duty«. En av de største kampene mellom Charles og Diana etter skilsmissen, var nettopp dette med Dianas tittel. Charles fikk det som han ville, og Diana ble fratatt tittelen sin. I stedet for å være «Hennes Kongelige Høyhet Prinsessen av Wales», ble Diana bare «prinsessen av Wales».

Fikk stor betydning for Diana

Dette kan virke som en filleting, men å mistet tittelen fikk stor betydning for Diana. Nå måtte hun plutselig vise den ytterste respekt for alle kongelige familiemedlemmer, og hun måtte neie i nærværet av alle kongelige personer, inkludert hennes egne to sønner.


Prins William var bare 14 år på dette tidspunktet. Han var uenig i farens beslutning. Kort tid etter at Diana mistet sin kongelige tittel, la William armene rundt sin mamma og hvisket til henne:

«Ikke vær redd, mamma, jeg skal gi deg alt tilbake den dagen jeg blir konge.»

Fikk aldri gjennomført løftet

Men sånn ble det ikke. Prinsesse Diana omkom som kjent i den tragiske bilulykken i Pont d’Alma-tunnelen i Paris bare ett år senere.

Selv om William aldri fikk oppfylt løftet han gav sin mor, hedrer han henne hver eneste dag ved å engasjere seg i hjelpearbeid for syke, skadde, og underprivilegerte. Han viser den samme omtanken og medfølelsen for mennesker som hans mor gjorde.

prins
Foto: Skjermdump Twitter

I stedet har prins William gitt sin mor den beste tittelen en mamma noen gang kan få: Stolt mamma.

129,763FansLik
1,359FølgereFølg

NESTE ARTIKKEL
SCROLL NED

Siste nyheter