in

Prinsesse Ingrid Alexandra har fått eget kontor

Prinsesse Ingrid Alexandra. Foto: Ida Bjørvik, Det kongelige hoff

Hennes Kongelige Høyhet Prinsesse Ingrid Alexandra fyller 18 år fredag 21. januar.

– Prinsessen har fått sitt eget kontor på Slottet. Med tiden vil hun få flere offisielle oppdrag for Kongehuset, men Prinsessen vil konsentrere seg om utdanningen sin de neste årene, opplyser Kongehuset i en pressemelding.

Prinsesse Ingrid Alexandra ble født på Rikshospitalet i Oslo 21. januar 2004. Prinsessen er nummer to i arverekken, etter sin far Kronprins Haakon.


Prinsesse Ingrid Alexandra fotografert i anledning sin kommende 18-årsdag. Bildene er tatt på hennes nye kontor på Det kongelige slott. Foto: Ida Bjørvik, Det kongelige hoff

I 2015 hadde hun sitt første selvstendige oppdrag da hun døpte Redningsselskapets nye skøyte «Elias».

Etter hvert som Prinsessen blir eldre vil hun få flere offisielle oppdrag, men i årene som kommer vil hovedoppgaven være å konsentrere seg om utdanningen.

Prinsesse Ingrid Alexandra har måttet endre litt på planene for dagen sin, på grunn av pandemien.

– Den planlagte gallamiddagen på Slottet samt regjeringens markering av myndighetsdagen vil bli utsatt på grunn av smittesituasjonen og koronarestriksjonene, opplyste Det norske kongehus i en kort pressemelding allerede før jul.

En merkedag

Ettersom prinsessen er tronarving, er hennes myndighetsdag en merkedag i norsk historie.

Regjeringens opplyste at deres planlagte gave til prinsessen var en festmiddag på Oslos nye bibliotek Deichman Bjørvika torsdag 20. januar. Også den måtte avlyses.

Her var det planlagt musikk og andre kulturinnslag, samt bred deltakelse fra hele landet, særlig av unge mennesker.

Men en viss markering blir det: Forsvarssjefen har besluttet at Forsvaret vil hedre prinsessen med salutt fra alle landets saluttstasjoner klokken 12 på bursdagen.

Det vil da salutteres med 21 skudd, slik det er vanlig ved spesielle markeringer i kongehuset.

Dessuten forteller Kongehuset nå at prinsessen vil besøke Stortinget, Høyesterett og Statsministerens kontor 20. januar 2021 i forbindelse med sin myndighetsdag.

Dagen vil starte i Stortinget der prinsessen vil få en orientering om nasjonalforsamlingens arbeid av stortingspresident Masud Gharahkhani.

Deretter fortsetter prinsesse Ingrid Alexandra til Høyesterett og får en orientering om domstolens virksomhet av høyesterettsjustitiarius Toril Marie Øie.

Avslutningsvis vil prinsessen besøke statsminister Jonas Gahr Støre og representanter fra regjeringen ved Statsministerens kontor og får en orientering om arbeidet i regjeringen og departementene.

Lik oss på Facebook
Følg oss på Instagram

farmen 2022

Anmelder produksjonen av Farmen: – Helt uakseptabelt

John Arne Riise

TV 2 sender ny sesong med John Arne Riise