torsdag, august 13, 2020

Prinsesse Astrid med nytt, spennende offisielt oppdrag

Mest lest nå

Det er ikke så ofte prinsesse Astrid (87) utfører offentlige oppdrag for kongehuset lenger. Derfor er det ekstra gledelig å se at hun kommer på banen igjen i høst.

Prinsesse Astrid, også kalt Fru Ferner, er kong Haralds søster. Hun lever stort sett et liv utenfor rampelyset, og har hatt få offisielle oppdrag de siste årene.

Nå har prinsesse Astrid fått et nytt oppdrag. Neste onsdag, den 14. august, har hun fått det ærefulle oppdraget å døpe redningsskøyta Prinsesse Ragnhild. Dåpen skal foregå på Norsk Maritimt Museum i Oslo. Det skriver Slottet i det offisielle programmet sitt.


prinsesse astrid
Foto: Sven Gj. Gjeruldsen, Det kongelige hoff.

Lang sommerferie

Det er ikke bare prinsesse Astrid det har vært stille rundt den siste tiden. Hele kongefamilien har tatt en lang sommerferie i år. Men nå er hverdagen i gang igjen, og de offisielle oppdragene står for tur.

Kronprinsparet har tilbragt sommeren både på Ibiza og i Vogts villa på Dvergsøya utenfor Kristiansand. Begge feriene var de sammen med barna Ingrid Alexandra (15) og Sverre Magnus (13). Kronprinsfamilien leier landstedet Vogts villa av Kristiansand kommune, og har vært der flere somre på rad.

Bursdagsfeiring

Ifølge NRK, har Dvergsøya tilhørt velstående byborgere i flere hundre år. I dag er det et populært friluftsområde for allmennheten. Byutviklingsstyret i Kristiansand vedtok til store protester i 2010 å sette opp et 200 meter langt gjerde rundt landstedet, slik at kronprinsfamilien fikk være i fred på sommerstedet

Kronprinsen feiret også 46-årsdagen sin i sommer. Lørdag 20. juli fylte han nemlig år. Kommunikasjonssjef ved Slottet, Guri Varpe, fortalte at dagen skulle feires privat.

prinsesse astrid
Foto: Sven Gj. Gjeruldsen, Det kongelige hoff.

Privat feiring

Se og Hørs kongehusekspert, Caroline Vagle, sier at det er vanlig at dagen feires på hytta med familien.

«Kronprins Haakon har jo bursdag midt i fellesferien, og feirer tradisjonen tro på hytta, enten på foreldrenes hytte på Mågerø, eller på hytta han og resten av kronprinsfamilien leier på Dvergsøya utenfor Kristiansand», sier hun til Se og Hør.

«I år er det sistnevnte som gjelder, og jeg tipper han blir feiret etter alle kunstens regler», fortsetter hun.

130,379FansLik
1,537FølgereFølg

NESTE ARTIKKEL
SCROLL NED

Siste nyheter