in

Prinsesse Charlotte hilser til «Løvinnene»

Søndag kveld sikret «Løvinnene» England et historisk EM-gull i fotball da de vant finalen mot Tyskland. En av de som har fulgt spent med er prinsesse Charlotte, datteren til prins William og hertuginne Kate.

56 år og én dag etter at Vest-Tyskland ble slått i VM-finalen for menn i 1966, tok England sin neste store internasjonale tittel.

Chloe Kelly – til daglig i Manchester City – ble den store helten på Wembley da hun satte inn 2–1 i andre ekstraomgang.

En av det engelske lagets mange fans er herrelandslagets tidligere kaptein, David Beckham. Han har også takket «Løvinnene» for alt de betyr for datteren hans, Harper.

I forkant av kveldens finalekamp la også prins William og datteren prinsesse Chartlotte ut en hilsen til Englands fotballkvinner:

Iført en kortermet prikkete topp sa Charlotte: «Lykke til, jeg håper dere vinner. Bye»

– Vi vil begge ønske Løvinnene lykke til i kveld. Dere har gjort det utrolig bra i konkurransen, og vi heier på dere hele veien, sier hennes far, prins William.

Etter kampen kom det en my oppdatering fra de kongelige:

«Sensasjonelt. En utrolig seier @løvinner, og hele nasjonen kunne ikke ha vært stoltere av dere alle. Herlig å se historien idet den ble skrevet på Wembley i kveld, gratulerer! W»

Også dronningen har lagt ut en uttalelse etter den sensasjonelle seieren.

«De varmeste gratulasjoner med å vinne EM i fotball for kvinner fra meg og familien min går til dere alle. Det er en betydelig prestasjon for hele laget, inkludert støttepersonell. Mesterskapene og prestasjonene deres i dem har med rette vunnet ros. Suksessen deres går imidlertid langt utover trofeet dere så fortjent har vunnet. Dere har alle satt et eksempel som vil være en inspirasjon for jenter og kvinner i dag, og for fremtidige generasjoner. Det er mitt håp at dere vil være like stolt av effekten dere har hatt på sporten deres som det dere er av resultatet i dag.», skriver den britiske dronningen i en uttalelse som er publisert på Instagram.

Lik oss på Facebook
Følg oss på Instagram

England ble europamestre på hjemmebane

vibeke skofterud

Vibeke Skofteruds venninne om savnet