in ,

Prinsesse Estelle fyller 10 år

Estelle Silvia Ewa Mary, Prinsessa av Sverige, Hertiginna av Östergötland, föddes den 23 februari 2012 som första barn till Kronprinsessan och Prins Daniel. Prinsessan Estelle är i enlighet successionsordning den andra i tronföljden efter Kronprinsessan. Inför sin födelsedag har Prinsessan fotograferats på Kungliga slottet. Bilden är tagen i februari månad.

Fødselsdagene står i kø i de nordiske kongefamiliene. Nylig fylte vår egen kong Harald 85 og prinsesse Madeleines datter, Leonore, hadde 8-årsdag. Onsdag 23. februar fylte prinsesse Estelle 10.

Estelle Silvia Ewa Mary, Prinsesse av Sverige, Hertuginne av Östergötland, ble født den 23. februar 2012. Hun er detførste barnet til kronprinsesse Victoria og prins Daniel.


Prinsesse Estelle er i den andre i tronfølgeordnen etter sin mor, kronprinsesse Victoria.

I forbindelse med prinsessens tiårsdag har hun blitt fotografert på slottet.

Svært mange kommenterer nå hvor lik prinsessen er på sin mor. Og ser du ikke likheten kan du jo ta en titt på dette bildet hvor du også ser kronprinsesse Victoria som barn:

Det svenske kongehuset har også lagt ut bilde av prinsessen sammen med kong Carl Gustaf og dronning Silvia. Bildet er fra selve tiårsdagen som ble feiret på Haga slott.

Bursdagen til prinsesse Estelle kommer bare dager etter at kusinen, prinsesse Madeleines datter Leonore, fylte åtte. 

Leonore har i motsetning til kusinen, som er nummer to i den svenske arverekkefølgen, ikke noen kongelig tittel.

Leonore er medlem av den svenske kongefamilien, men har ikke hatt prinsessetittel etter oktober 2019. Da besluttet kong Carl Gustaf av Sverige at fem av sju barnebarn skulle fjernes fra kongehuset.

Avgjørelsen gjaldt prins Carl Philips barn Alexander og Gabriel, og Madeleines barn Leonore, Nicolas og Adrienne. De mistet sine kongelige titler, men er fortsatt medlemmer av kongefamilien. Ettersom de ikke lenger tittel har som Kongelige Høyheter, forventes det heller ikke at de skal påta seg kongelige oppdrag.

Barnebarna beholdt hertug- og hertuginnetitler som de ble tildelt av kongen ved fødselen.

«Avgjørelsen ble tatt for å gjøre det klart hvem innad i kongefamilien som vil være offisielle representanter for Sverige i framtida. For meg er dette en måte å klargjøre hva forventningene er», sa Carl Gustaf.

Lik oss på Facebook
Følg oss på Instagram

Fylkesdebatten: Viken er historie

Våknet opp med kroppen dekket av blåmerker – så oppdaget hun det sjokkerende