Forsiden Kjendisnytt Prinsesse Ingrid Alexandra blir historisk

Prinsesse Ingrid Alexandra blir historisk

Prinsessen får flere og flere offisielle oppgaver, og kommer til å bli den første regjerende dronningen i Norge på 600 år.

Prinsesse Ingrid Alexandra fylte nettopp 15 år, og i takt med at hun vokser opp, får hun også flere og flere offisielle oppgaver. Det skriver svenske Expressen.

Da prins William og hertuginne Kate besøkte Oslo i februar i fjor, fikk prinsesse Ingrid Alexandra oppgaven med å vise dem rundt i skulpturparken i slottsparken.

Foto: Julia Naglestad / Det kongelige hoff. 

Forbereder seg på oppgaven som dronning

I 2016, tente hun den olympiske ilden ved åpningen av vinter-OL for ungdom på Lillehammer. Og i november i fjor, besøkte hun Tromsø, der hun døpte et nytt forskningsskip. Skipet fikk navnet Kronprins Haakon etter hennes far.

«Jeg døper deg Kronprins Haakon. Måtte hell og lykke følge deg og ditt mannskap på alle oppdrag mot nord og sør», sa prinsessen under dåpen.

Foto: H.K.H. Kronprinsen

Skal ta over stafettpinnen

Kronprinsen sa etter dåpen at det er Ingrid Alexandra som skal ta stafettpinnen videre, og at det derfor er viktig at hun blir forberedt på det som venter henne. Om dåpen sa han:

LES OGSÅ
Hun ble kalt verdens vakreste som tiåring. Se hvordan hun ser ut som 17-åring
LES OGSÅ
Hun ble kalt verdens vakreste som tiåring. Se hvordan hun ser ut som 17-åring

«Vi syntes det var veldig bra av flere årsaker. Det ene er at det er fint å gjøre noe sammen som familie. Det andre er framtidsperspektivet, at det er de unge som kommer til å være her lengst av oss som eksisterer i dag. De skal ta stafettpinnen videre og det er viktig at også de kan gå en lys fremtid i møte», sier han til avisa Nordlys.

Blir Norges andre regjerende dronning

Til høsten skal Ingrid Alexandra konfirmeres. Hun skal følge konfirmasjonsundervisningen ved Asker menighet, men selve konfirmasjonen står i Slottskapellet på Det kongelige slott.

Når prinsesse Ingrid Alexandra overtar tronen etter sin far, blir hun den andre regjerende dronningen i Norges historie. Forrige gang det skjedde, var i middelalderen da dronning Margareta (1389-1412) regjerte over Norge, Danmark og Sverige.

Prinsesse Ingrid Alexandra kommer til å bli en flott dronning. Trykk på deleknappen hvis du er enig!

Marte Frimand
Marte er utdannet journalist med lang erfaring. Hun har tidligere blitt kåret til årets gullpenn under Vixen Blogg Awards for bloggen Casa Kaos.

SE OGSÅ:

Mest lest nå

Bjørn Einar Romøren har fått kreft – deler sterkt bilde etter de første behandlingene

Tirsdag formiddag kom den sørgelige nyheten. Den tidligere skihopperen Bjørn Einar Romøren er rammet av en sjelden type kreft.  Det er Se og Hør som...

Moren sendte sin 7 år gamle autistiske sønn alene på flyet. Så fikk hun en overraskende melding fra sønnens sidemann

Syv år gamle Landon Bjornson skulle fly alene for første gang for å besøke faren sin. Moren sendte med en lapp til sidemannen. Svaret...

Hun ble kalt verdens vakreste som tiåring. Se hvordan hun ser ut som 17-åring

17 år gamle Thylane Blondeau er ikke som andre 17 åringer. Hun er nemlig både modell og filmskuespillerinne, og hun er smellvakker. Den franske jenta...

Turister utfordrer skjebnen – henger med strak arm fra kanten av Preikestolen

Hvor ofte hører vi ikke om turister i Norge som kommer ut for ulykker, ofte fordi man ikke har tatt gode nok forholdsregler, eller...

Kvinnen blir snytt for en parkeringsplass – da tar hun den perfekte hevn!

Du kjenner vel igjen følelsen av å lete rundt etter en parkeringsplass. Ingenting i sikte. Men så plutselig; der ser du en ledig plass. I...

Populært på Sosialnytt nå

Historier fra livet