onsdag, juni 3, 2020

Prinsesse Ingrid Alexandra får skryt for antrekket på 17. mai – et annerledes valg

Mest lest nå

Landingen til norsk luftambulanse går verden rundt

Landingen til den norske luftambulansen får medieomtale over hele verden.  For noen år siden ble det publisert en video på Youtube som viser hvordan en...

Simon Cowell etter ekstremforvanlingen: slik gjorde jeg det

Den populære talentdommeren Simon Cowell er mest kjent for sine knallharde tilbakemeldinger til unge håpefulle talenter som melder seg på forskjellige...

17. mai er bunadens store dag. Er man så heldig at man har en bunad i skapet, tar man den frem på nasjonaldagen og bærer den med stolthet. Det gjorde også prinsesse Ingrid Alexandra. Men hun valgte ikke den bunaden mange nok hadde trodd hun skulle bruke.

Vanligvis tar Kronprinsfamilien imot barnetoget i Asker på trappen utenfor Skaugum på 17. mai. I år gikk familien i stedet nedover alleen til porten der de møtte representanter for elever, kor og korps. Både kronprins Haakon, kronprinsesse Mette-Marit og prinsesse Ingrid Alexandra var kledd i bunad.

Konfirmasjonsgave fra kongen og dronningen

Da Ingrid Alexandra ble konfirmert i fjor sommer, fikk hun en bunad i gave fra sine besteforeldre, kong Harald og dronning Sonja.


Prinsesse ingrid aleksandra
Prinsesse Ingrid Alexandra, Dronning Sonja og en skredder. Foto: Liv Anette Luane, Det kongelige hoff

Bunaden er helt unik og laget spesielt til Prinsessen. Bunaden stammer fra kvinnedraktene i Aust-Telemark slik de ble utformet mellom 1800 og 1850. Prinsesse Ingrid Alexandra valgte selv ut delelementer til bunaden, og dronning Sonja tok aktivt del i prosjektet med utformingen av bunaden.

Sonja broderte strømpene

Søljen er en kopi av en sølje som ble funnet på branntomten etter at Maristua, som hadde tilhørt Dronningens besteforeldre, brant natt til 21. januar 1989. Vadmelsstrømpene til bunaden har Dronning Sonja brodert selv.

Her arbeidet dronningen og prinsessen med bunaden. Foto: Liv Anette Luane, Det kongelige hoff

Det var mange som ventet at prinsesse Ingrid Alexandra skulle bruke denne bunaden på 17. mai i år. Spesielt siden det er den første nasjonaldagen etter konfirmasjonen hennes.

Valgte Askerbunad

Men Ingrid Alexandra dukket ikke opp i den flotte bunden fra besteforeldrene. I stedet valgte hun å bruke askerbunaden. Denne flotte bunaden var en konfirmasjonsgave fra Asker kommune. Siden prinsessen både er fra, og bor, i Asker, var denne bunaden prinsessens førstevalg.

Hva syns du om prinsessens bunadsvalg på 17. mai i år? Askerbunad, eller burde hun gått for bunaden fra fra besteforeldrene?

I klippet nedenfor kan du se da hele kongefamilien dukket opp på Slottsbalkongen og sang nasjonalsangen.

129,780FansLik
1,366FølgereFølg

NESTE ARTIKKEL
SCROLL NED

Siste nyheter