in ,

Prinsesse Ingrid Alexandra fyller 19 år – russetid og veivalg for fremtiden i vente til våren

prinsesse ingrid alexandra
Foto: Ida Bjørvik, Det kongelige hoff

Prinsesse Ingrid Alexandra ble født på Rikshospitalet i Oslo 21. januar 2004. Prinsessen er nummer to i arverekken, etter sin far Kronprins Haakon.

Kongehuset har lagt ut gratulasjoner til prinsesse Ingrid Alexandra på Instagram, der de deler nye bilder av prinsessen.

Her har de inkludert et nytt portrett og et bilde av prinsessen etter hun i sommer fikk prøve seg fra 20 000 fots høyde under et såkalt HAHO-hopp (High Altitude, High Opening) sammen med Forsvarets spesialkommando på Rena.


Frem til myndighetsdagen i fjor levde prinsesse Ingrid Alexandra et ganske skjermet liv. Så da hun sommeren 2021 hadde sommerjobb på en restaurant i Oslo, var det mange som ikke kjente henne igjen.

– Jeg jobbet gjennom litt av sommerferien, sammen med en venninne. Vi bar ut mat, pusset glass og vasket bord. Det var noen som kjente meg igjen av og til. De fleste respekterte at jeg var på jobb. Det var ikke noen som kom bort til meg og var veldig «på», sier hun i et intervju med VG.

I fjor ble det imidlertid mer oppmerksomhet rundt henne. Myndighetsdagen til en tronarving feires stort.

De opprinnelige planene måtte utsettes på grunn av pandemien, men Forsvaret hedret prinsessen med salutt fra alle landets saluttstasjoner klokken 12 på bursdagen.

Prinsessen besøkte også  Stortinget, Høyesterett og Statsministerens kontor i forbindelse med myndighetsdagen.

Prinsesse Ingrid Alexandra. Foto: Ida Bjørvik, Det kongelige hoff

Relatert: Ingrid Alexandra fyller 18 – se bildene fra hun ble født og frem til idag

19-årsdagen går derimot mer rolig for seg offisielt sett. Men privat feiring blir det nok.

Kronprinsfamilien starter ifølge Se & Hør alle bursdager i familien med kake på sengen, og det inviteres alltid til bursdagsselskap med venner og familie hjemme på Skaugum.

Selv om dagen ikke feires like stort som myndighetsdagen, venter nok et spennende år for prinsessen. Hun går i tredje klasse på Elvebakken Videregående skole, og er dermed russ til våren. Dermed står også studievalg sentralt for prinsessen.

Foreløpig har ikke kongefamilien delt så mye om prinsesse Ingrid Alexandras videre studieplaner, og det er derfor usikkert om hun planlegger å begynne rett på studier eller skal inn i Forsvaret.

Familien har gjort det tydelig at hun står fritt til å velge, men trolig venter utdannelse og studier etter hvert.

– Siden den oppgaven du har fått, skal vare livet ut, er det viktig at du tar deg god tid til skolegang og utdannelse. Du må fremdeles få bruke mange år på dette. Og ikke glem å leke! Det har i hvert fall jeg god erfaring med, sa kong Harald ifølge VG i talen til prinsessen da 18-årsdagen hennes ble feiret i fjor.

Lik oss på Facebook
Følg oss på Instagram

prins william

Prins William «rasende og knust» av Harrys bokbombe

Jan Runar Demenskoret

Jan Runar fra Demenskoret forteller hvordan det var å få diagnosen som 45-åring