in

Prinsesse Ingrid Alexandra: Har alltid visst at hun er tronarving

Handoutbilde fra Det kongelige hoff publisert 21.01.2022 i anledning Prinsessens 18-årsdag. Bildet er kun til redaksjonell bruk, ikke for salg. Foto: Ida Bjørvik, Det kongelige hoff

Fredag fylte Norges tronarving 18 år. I den anledning har mediene fått sitt aller første lengre intervju med prinsessen.

Hittil har prinsesse Ingrid Alexandra hatt et ganske skjermet liv. Så da hun i fjor hadde sommerjobb på en restaurant i Oslo, var det mange som ikke kjente henne igjen.

– Jeg jobbet gjennom litt av sommerferien, sammen med en venninne. Vi bar ut mat, pusset glass og vasket bord. Det var noen som kjente meg igjen av og til. De fleste respekterte at jeg var på jobb. Det var ikke noen som kom bort til meg og var veldig «på», sier hun i et intervju med VG.


– Det var en liten stund der jeg syntes det var litt vanskelig. Jeg var redd for mye oppmerksomhet. Men jeg fortsatte litt til, og så gikk det veldig greit, legger hun til.

Les også: Dette er gavene prinsesse Ingrid Alexandra fikk fra det offisielle Norge

Hun har egentlig alltid visst at hun er prinsesse og skulle bli dronning. Hvertfall kan hun ikke egentlig huske noen tid der hun ikke har vært klar over det. Men i skoleoppgaver der Ingrid Alexandra og hennes medelever på Elvebakken skole i Oslo ofte har blitt bedt om å velge en jobb har hun ikke skrevet at målet er å bli dronning.

View this post on Instagram

A post shared by Sosialnytt (@sosialnytt.no)

– For meg er det da egentlig bare å gå et hakk ned på listen – ta utgangspunkt i hvilke studier jeg har lyst på og se hva som kreves for å komme inn på det, forteller hun.

Les også: Ingrid Alexandra fyller 18 – se bildene fra hun ble født og frem til idag

Og hun bekrefter at hun kan tenke seg å gjøre som pappa Haakon og dra til utlandet å studere. Hvilke studier det blir vil hun imidlertid ikke røpe helt ennå:

– Jeg har selvfølgelig en plan. Men jeg ønsker ikke å dele den, for da setter jeg opp en viss forventning til meg selv som ikke er nødvendig. Og så endrer jeg planer hele tiden. Vi får bare vente og se hva det blir til slutt.

Les også: Snart 100 år gammel familietradisjon brytes når Ingrid Alexandra fyller 18

Lik oss på Facebook
Følg oss på Instagram

kristian valen

Kristian Valen: – Jeg vil heller være pløsete en stund enn å gå tilbake til den helvetes alkoholen

Vera-stjernen Brenda Blethyn: Ble helt ødelagt da mannen falt for en annen