in

Prinsesse Ingrid Alexandras store dag må utsettes

Prinsesse Ingrid Alexandra fyller 18 år fredag 21. januar. Markeringen av dagen er nå utsatt.

– Den planlagte gallamiddagen på Slottet samt regjeringens markering av myndighetsdagen vil bli utsatt på grunn av smittesituasjonen og koronarestriksjonene, opplyser Det norske kongehus i en kort pressemelding.

Ettersom prinsessen er tronarving, er hennes myndighetsdag en merkedag i norsk historie.


Regjeringens opplyser i en pressemelding at deres planlagte gave til prinsessen var en festmiddag på Oslos nye bibliotek Deichman Bjørvika torsdag 20. januar.

Her var det planlagt musikk og andre kulturinnslag, samt bred deltakelse fra hele landet, særlig av unge mennesker.

– Myndighetsdagen er en stor begivenhet i alle unge menneskers liv. Det gjelder ikke minst for en tronarving som skal representere Norge og det norske folk. Jeg hadde sett frem til å feire prinsesse Ingrid Alexandra på myndighetsdagen, men smittesituasjonen gjør det dessverre ikke mulig nå. Jeg håper likevel hun får en fin feiring med sine nærmeste, sier statsminister Jonas Gahr Støre.

Men en viss markering av myndighetsdagen blir det uansett, melder NRK.

Salutt fra Forsvaret

Fra før har nemlig Forsvarssjefen besluttet at Forsvaret vil hedre prinsessen med salutt fra alle landets saluttstasjoner klokken 12 på bursdagen.

Det vil da salutteres med 21 skudd, slik det er vanlig ved spesielle markeringer i kongehuset.

Nyheten kommer dagen etter at det ble kjent at Kronprins Haakon er i koronakarantene.

– Hans Kongelige Høyhet Kronprins Haakon er i karantene de neste dagene etter å ha blitt definert som øvrig nærkontakt til en person som har testet positivt for koronaviruset, opplyste kongehuset på nettsidene sine onsdag.

Ved forrige oppdatering fra Slottet ble det opplyst at Kronprinsen ikke hadde symptomer på korona. Det er heller ikke sikkert han er smittet av koronaviruset. Kronprinsen sitter i karantene fordi han har hatt kontakt med en som har fått påvisk covid-19.

Av medlemmer i det norske kongehuset er det kun prinsesse Ingrid Alexandra som har hatt korona.

I august var prinsessen isolert hjemme på Skaugum, mens resten av kronprinsfamilien er testet, men avla negative prøver. Prinsessen ble heldigvis ikke alvorlig rammet:

Lik oss på Facebook
Følg oss på Instagram

Truls og Eyvind

Har du sett Truls og Eyvinds versjon av «grevinnen og hovmesteren»? Se det hysteriske klippet

Huskatt adopterte forlatte babyekorn – se den rørende videoen