søndag, april 18, 2021

Prinsesse Märtha Louise: Folk mente jeg var sinnsyk

Mest lest nå

I en ny podcast forteller prinsesse Märtha Louise hvordan hun opplevde kritikkstormen som møtte henne etter åpningen av «engelskolen».

Da prinsesse Märtha Louise åpnet Soulspring gikk det ikke lenge før kursvirksomheten hennes både på folkemunne og i avisspalter ble kalt «Engleskolen».

– Fra jeg startet i 2007 og til nå har det vært en kjempeomveltning. Da (i 2007, journ.anm) var jeg «helt gal», jeg skulle «bli lagt inn» og folk mente at jeg var helt sinnssyk, liksom, at jeg ikke var trygg å ha ute i samfunnet, forteller prinsessen ifølge Dagbladet til Erik Bertrand Larssen i podcasten «Bertrands Univers».


Må rett og slett akseptere søkelyset

Se og Hørs kongehusekspert, Caroline Vagle, sier ifølge avisen at hun tror folk rett og slett ble sjokkerte og ikke skjønte helt hva den såkalte «engleskolen» var.

LES OGSÅ: Da arveretten ble endret i 1990 ble det vurdert om Märtha Louise skulle bli dronning

– Folk visste jo at hun kanskje var litt alternativ, men ved at hun startet denne skolen ble det hele veldig konkretisert. Hun fortalte at hun var synsk og at hun så engler. Det ble mye å fordøye for mange, og som alltid når det kommer fram noe annerledes, ble det stor ståhei, sier Vagle.

Kongehusegsperten tror det å alltid ha søkelys på seg er noe prinsessen, som datteren til kongen, rett og slett må akseptere.

Har vært en byrde for familien

– Det er vel ikke alltid som foreldre vi er enige med våre barn. Det viktige for oss er at de vet vi er glad i dem, uttalte kong Harald om datterens karrierevalg i 2011.

Prinsessen har selv i et lengre intervju med Dagbladets helgebilag Magasinet tidligere fortalt at hennes alternative karrierevalg har vært en byrde for familien.

– Jo, det er klart det ble en belastning. Og det var møter på Slottet – til støtte for meg, har hun sagt i et lengre intervju med Magasinet.

Podcast-intervjuet med Erik Bertrand Larssen bilr tilgjengelig mandag.

LES OGSÅ: Märtha Louise om skyldfølelsen etter Aris død

Få med deg alle sakene våre! Klikk liker for å følge oss på Facebook

NESTE ARTIKKEL
SCROLL NED

Siste nyheter