mandag, juni 1, 2020

Prinsesse Märtha Louise fyller 48 år i dag – se det nydelige bildet Kongehuset har publisert i anledning dagen

Mest lest nå

I dag fyller prinsessen 48 år. 

Det har vært et år med et stort medietrykk på prinsessen vår. Da nyheten slapp om at hennes nye kjæreste er den amerikanske shamanen Shaman Durek tok det fullstendig av.

Utallige saker har blitt skrevet om prinsessen og forholdet hennes til Durek. Samtidig har det blåst en sterk debatt rundt hvorvidt prinsessen skal kunne bruke tittelen sin i markedsføring.


Feiltrinn å bruke tittelen

Selv har prinsessen tatt selvkritikk i forbindelse med bruken av tittelen i markedsføring.

Märtha Louise la ut et innlegg på Instagram der hun skrev at det var et feiltrinn å bruke prinsessetittelen i markedsføringen av foredragene, og at hun kun vil bruke navnet sitt i all kommersiell sammenheng fremover.

«Det har vært mange diskusjoner om min bruk av tittel i kommersiell sammenheng i det siste. Det at jeg brukte Prinsesse i tittelen på min turné, har jeg sagt tidligere at jeg er veldig lei meg for, og det står jeg fortsatt ved. Det var et feiltrinn og jeg skjønner at det provoserer når prinsessetittelen blir brukt på denne måten», skriver hun.

Tidligere i vår, sa kronprinsen til NRK at han ønsket dialog med søsteren sin om titulering og næringsvirksomhet. En måned senere uttalte kongen at de forsøkte å få til en ordning med Märtha Louise. Det har også vært mye debatt og diskusjon i pressen. Märtha Louise skriver videre at dette er noe hun har tatt seriøst.

«Diskusjonene er noe jeg har tatt seriøst, og i samarbeid med min familie har vi funnet ut at det er best at vi gjør noen endringer.

Vi har derfor i fellesskap kommet fram til at jeg bruker tittelen prinsesse når jeg representerer Kongehuset, gjør mine offisielle oppdrag i inn og utland og i private sammenhenger. Jeg skal fra nå av ikke bruke min prinsessetittel i kommersiell sammenheng. Det vil si at jeg i alle kommersielle sammenhenger, bruker kun Märtha Louise», skriver hun på Instagram.

48 år

Prinsessen som ble født 22. september 1971 på Rikshospitalet i Oslo feirer altså sin førtiåttende bursdag i dag. I den anledning har Kongehuset publisert et nydelig bilde av prinsessen på Instagram.

 

Se dette innlegget på Instagram

 

Gratulerer med dagen, Prinsesse Märtha Louise🎈 Foto: Carina Johansen @ntb_scanpix #kongehuset #prinsessemärthalouise

Et innlegg delt av Det Norske Kongehuset (@detnorskekongehus)

Vi håper prinsessen får en strålende bursdag. En dag uten å tenke på medieoppstyr, titler eller annen negativitet.

Gratulerer med dagen Prinsesse Märtha Louise! Trykk gjerne på deleknappen og send dine gratulasjoner du også!

129,767FansLik
1,363FølgereFølg

NESTE ARTIKKEL
SCROLL NED

Siste nyheter