in

Prinsesse Märtha Louise fyller 50 år – Avslører nye detaljer om flytteplanene

martha louise

Prinsesse Märtha Louise fyller 50 år i dag.

På Kongehuset sine Instagramsider har det i den anledning blitt publisert to flotte nye bilder av prinsessen. Og til NRK forteller Märtha Louise at det slettes ikke er noe nedtur å bli 50.

– Jeg synes det er ganske fint å bli 50. Min far sier at alder bare er et tall, og han har jo mer erfaring enn meg. «Nå har du mange gode år i møte.» Så da tror jeg på ham, sier hun.

Selve feiringen ble gjort privat på Bygdøy i går. I dag skal prinsessen nemlig jobbe. Prinsessen gir nemlig ut en bok med strikkeoppskrifter sammen med noen venninner. Og i dag er det boksignering.

– Det er jo en veldig fin bursdag, men det blir jo en jobbe-bursdag. Men det er jo litt gøy at det neste prosjektet kommer ut akkurat på bursdagen min. Det er på en måte en ny æra – en ny æra med strikking. Det har jeg ikke gjort før, sier hun til NRK.

Selv har Märtha Louise publisert et bilde av seg selv på fjellet, dagen før bursdagen. Til bildet skriver hun:

LES OGSÅ: Prinsesse Märtha Louise forfølges – mann snek seg inn i huset hennes

«For en fantastisk måte å lade batteriene på før den STORE dagen min. Puste, føle, koble til.»

Flytte til USA?

Tidligere i år ble det mye snakk om flytteplaner for prinsessen.

Durek hadde i utgangspunktet ønske om å flytte til Norge, men etter første møtet med pressen i 2019 og all kritikken fra ulike hold, ombestemte han seg. Dramatikken rundt Aris død gjorde heller ikke saken lettere.

Da VG i april spurte henne hvor aktuelt det er å flytte til USA svarte hun at det ligger i kortene.

– Akkurat nå er det Covid og vanskelig å planlegge, men vi planlegger å flytte med tiden. Barna blir da selvsagt med, sa hun til avisen og la til at de vil beholde hjemmet i Lommedalen.

– Vi må jo ha et hjem i Norge. Fortsatt kommer vi til å være mye her. Vi kan jo ikke forlate vakre Norge helt, sa hun for noen måneder siden.

Akkurat nå virker det hele litt mer usikkert.

I det nye intervjuet med NRK forteller prinsessen at akkurat nå er alt lagt litt på vent.

– Jeg har ingen flytteplaner akkurat nå. Alt endrer seg hele tiden med covid, og vi aner jo ikke hva som skjer fra dag til dag. Nå er jeg i Norge, sier prinsesse Märtha Louise og legger til:

– Så får vi se hva fremtiden bringer.

Fondet deler ut penger

Prinsesse Märtha Louises fond ble opprettet 15. september 1972. Fondet bruker avkastningen til å gi penger til tiltak i Norge som jobber med barn med funksjonshemming.

«Gratulerer med dagen! I dag fyller Prinsesse Märtha Louise 50 år.

Da Prinsessen var nesten ett år, ble Prinsesse Märtha Louises Fond opprettet. Fondet støtter tiltak i Norge til hjelp for barn med funksjonshemming,» skriver Kongehuset på Instagram i dag.

Og i år skjedde tildelingen av midlene på nettopp prinsessens fødselsdag.

I 2021 får følgende tiltak støtte fra fondet:

 • Autismeforeningen i Norge, Telemark lokallag
 • Autismeforeningen i Norge, Østfold Lokallag
 • Hommelvik Idrettslag, Fotballavdelingen v/ Hommelvik Guts
 • NAAF Sør-Varanger lokallag
 • Norsk forening for nevrofibromatose, Ungdomsgruppa
 • PROFFENE
 • Torshovkorpset
 • FBF Sunnmøre
 • NRF Nærøy og Vikna Revmatikerforening
 • ADHD Norge, avd. Buskerud
 • KFUK-KFUM Forandringshuset Norge
 • Kongsberg Idrettsforening
 • Paraklatringen i Bodø Klatreklubb
 • Gjersetdalen Villmarksområde

Tildelinger 202114 søkere får støtte fra Prinsesse Märtha Louises Fond i år. Vi håper aktivitetene dere planlegger…

Posted by Prinsesse Märtha Louises Fond on Tuesday, September 21, 2021

Fikk overraskelse på bursdagen i fjor

I mai 2019 ble det kjent at Märtha Louise hadde blitt kjæreste med Durek Verrett. Men selv om det er lett å se at kjærligheten blomstrer mellom de to, har det også vært tøffe tider under koronapandemien hvor de to har gått lange perioder uten å få de hverandre.

I fjor på denne dagen hadde paret gått seks måneder uten å se hverandre. Men på 49-årsdagen hadde Durek planlagt et overraskelsesbesøk til Norge.

«Jeg elsker overraskelser. Og den beste overraskelsen noensinne var at du dukket opp på bursdagen min,@shamandurek, etter 6 lange måneder fra hverandre. Det har vært så utfordrende men samtidig så flott å se hvordan, selv uten å treffe hverandre, har ytterligere styrket vårt bånd og forståelse for hverandre», skrev Märtha Louise den gang.

Så gjenstår det å se om sjamanen tryller opp noen overraskelse i anledning 50-årsdagen til kjæresten. Vi blir i så fall ikke overrasket!

Gratulerer så mye med 50-årsdagen Märtha Louise! Du må gjerne klikke på deleknappen og sende dine gratulasjoner på Facebook du også!

Lik oss på Facebook
Følg oss på Instagram

syden

Nå selges det like mange reiser som før pandemien

Nils Kvalvik

«Farmen»-Nils må møte i retten