Hjem Kjendisnytt Prinsesse Märtha Louise: Glad jeg slapp sosiale medier da jeg vokste opp

Prinsesse Märtha Louise: Glad jeg slapp sosiale medier da jeg vokste opp

Del
X
LinkedIn
Pin
Reddit

Det er mye mobbing og utestenging på sosiale medier, som ikke er bra, synes prinsesse Märtha Louise.

Både prinsessen og de tre døtrene er aktive på sosiale medier. Her deler de fra livene sine, enten det er hverdagsliv, galla på slottet, sminke, kunst eller ridestevner.

Prinsessen er imidlertid ikke veldig bekymret for alt fokuset som er på de tre døtrene sine.

– De er tre sterke jenter, som jo er vokst opp med meg som mor. Jeg bryr meg jo om hva folk sier, men jeg tar det ikke inn. De er blitt flinke til å holde ting på avstand, sier hun i et større intervju med ukebladet KK.

Men hun er glad det ikke var sosiale medier da hun selv vokste opp.

Mye mobbing og sosial utestenging

– Det er så ekstremt mye mobbing og utestenging på sosiale medier, og det er ikke bra, sier prinsesse Märtha Louise til ukebladet.

Hun er opptatt av at man heller må akseptere mangfold og lære hverandre å inkludere istedenfor å fryse ut.

– Når vi er konforme og helt like, blir vi også et svakt samfunn. Man må tørre å være seg selv, og så får man heller stå i den kritikken man får. Det tror jeg er kjempeviktig, slik at man er tro mot seg selv, sier prinsessen.

Rent generelt sier prinsessen også at hun har blitt tøffere med årene.

– Jeg er mye tryggere på meg selv og ser min egen verdi på en annen måte enn det jeg gjorde da jeg var ung.

Hun er lei seg for at hun ikke verdsatte det tidligere.

– Det er derfor jeg klarer å stå i stormene som er rundt meg også. Uansett hva folk mener eller sier; man må bare være seg selv. Man kan ikke være noen andre.

Kongen også engasjert mot mobbing

Kongefamilien har ved flere anledninger engasjert seg i kampen mot mobbing og utenforskap. Kong Harald tok til og med opp temaet i sin nyttårstale i 2017.

«Vår aller viktigste ferdighet som medmennesker er evnen til å forstå hvordan et annet menneske har det. Jeg har snakket mye om mobbing gjennom årenes løp – og jeg har ikke tenkt å gi meg» sa kongen i talen som rørte svært mange.

Første gang han tok opp temaet, var ifølge NRK i 2002.

– Står mye rart på sosiale medier

I 2020 uttalte han seg også om sosiale medier, i et intervju med medier24. Kongen selv sitter ikke og scroller på Facebook. Han selv er helt fraværende på de nye plattformene barna og barnebarna hans er rene mestere på. Men om det står noe der om kongehuset, blir han orientert om det.

– Jeg synes det står mye rart der, men det er ikke noe jeg bryr meg så voldsomt med. Det blir bare verre hvis vi tar til motmæle mot kritikk og rykter. Hvis man ikke svarer, så går det over til slutt. I alle fall gjør det meste det, sier kong Harald til m24.

Han innrømmer likevel at kongefamilien selv ofte diskuterer medieomtalen.

– Det kan være vondt ikke å kunne ta igjen når vi blir kritisert, men vi snakker om det oss imellom. De ubehagelige tingene må skyves til side og puttes i en egen bås. Det er for å forsvare seg selv. Men jeg kan bli oppgitt over ting som skrives, særlig hvis det ikke er sant, medgir Kongen.

Del
X
LinkedIn
Pin
Reddit

Solsialnytt har siden 2014 gitt deg de mest engasjerende historiene i Norge. Hovedfokuset vårt er å gi deg positive historier. 

@Erte Media AS

Redaksjon

Ansvarlig redaktør:

Eivind Skår Ertesvåg

 

Kontakt Sosialnytt:

kontakt@sosialnytt.com