Den unge miljøforkjemperen Greta Thunberg deltok på «World Economic Forum» i Davos forrige uke. Der var også vår egen prinsesse Märtha Louise.

16 år gamle Greta ble kjent og hyllet over hele verden etter hun gjestet Skavlan for kort tid siden. Mange husker henne kanskje best for dette utsagnet: «Om jeg ikke hadde hatt Asperger og vært så rar, så hadde jeg holdt på med det sosiale spillet som det virker som om alle andre er så glad i.»

Hun fortalte også at hun hadde fått moren sin, som er en stor operasanger, til å gjøre store endringer i jobben sin for å unngå å fly. Greta tar også på seg oppgaven med å kjefte på familien sin hvis de shopper for mye.

Jeg vil ha panikk

Svenske Gretas lidenskapelige engasjement for klimaet har blitt lagt merke til over hele verden. Dermed ble hun bedt til Davos for å snakke til ledere fra hele verden innen finans, politikk og media, skriver Newsner.

«Jeg vil ikke ha håpet deres. Jeg vil at dere skal få panikk … og gjøre noe», sa hun blant annet.

Hyller Greta

En av dem som har plukket opp Gretas store engasjement, er prinsesse Märtha Louise. Prinsessen er selv en engasjert person, og for et par dager siden, la hun ut en video på sin Instagramkonto fra «World Economic Forum», der Greta Thunberg taler.

LES OGSÅ
Tore på sporet: "vi jobber fortsatt knallhardt for å lage en ny serie"

«Greta Thunberg er min nye superhelt. La oss bruke stemmene våre til å gjøre verden til et bedre sted. Hva gjør deg engasjert? Hva vil du forandre i verden? Greta Thunberg er en 16 år gammel klimaaktivist fra Sverige. På fredag snakket hun under World Economic Forum, hvor hun oppfordret ledere til å handle før det er for sent» skriver Märtha Louise.

Greta Thunberg er et ekte forbilde i kampen om å bevare klimaet – en 16 år gammel jente som sier alle de riktige tingene. Del budskapet hennes videre, vi heier på deg Greta!