in

Prisjakt.no advarer: Ikke kjøp dette nå

En rekke populære varer settes ned en del i pris under Black Friday og Black Week, men pass på å sjekke at tilbudene er gode, lyder rådet fra «tilbudsgeneral».

Black Friday, eller svartfredag, er en årlig handledag som finner sted dagen etter Thanksgiving i USA.

Som handelsdag har det amerikansk opprinnelse og går tilbake til 1800-tallet hvor det i USA ble assosiert med finanskrisen i 1869.


Dagen har også blitt populær i Norge. Og allerede i 2017 ble salgsperioden utvidet da mange e-forhandlere lanserte kampanjer som varte hele helgen eller til og med hele uken – til Black Week.

En rekke populære varer bruker å få en dropp i pris, og det er spesielt tre produktkategorier som skiller seg ut.

– TV-er, hodetelefoner og mobiltelefoner er de største kategoriene, sier Are Vittersø til Nettavisen. Vittersø er norgessjef for prissammenligningstjenesten Prisjakt.

Har du planer om å handle elektronikk på de største elektronikkjedene, bør du med andre ord kanskje vente til de store salgsdagene i slutten av måneden kommer.

– Spesielt mobiltelefoner går kraftig ned i pris, gjerne eldre modeller. Det er et godt tips om man ikke trenger det nyeste av det nye, sier han til nettstedet.

Det kommer nye modeller av mobiltelefoner hvert år, og da vil gjerne butikkene få solgt ut dem før de nye tar over.

– Apple-produkter holder seg ofte godt i pris, og er ikke ofte på salg. Men på Black Friday, eller i Black Week, er de gjerne på tilbud, sier han.

TV-apparater er en annen vare som ofte kommer til redusert pris under Black Friday.

– Vi vil ha større og større TV-er. Det er gjerne 65- eller 75-tommer som dropper bra i pris under Black Friday og Black Week, fordi de har høy pris i utgangspunktet, sier Vittersø.

Statistikken til Prisjakt.no viser at mange 65-tommere kommer nærmere 55-tommere, når det er samme TV-modell, under Black Week.

Men, råder han, sjekk at det virkelig er en god pris!

Lik oss på Facebook
Følg oss på Instagram

Espen Nakstad

Helsetopper hedres: –Jeg er veldig glad for prisen, og for å dele den med Line

Et sterilisert og manipulert samfunn