Hjem Nyheter Prisjegerens dom: Nye prisrekorder på Black Friday

Prisjegerens dom: Nye prisrekorder på Black Friday

Del
X
LinkedIn
Pin
Reddit

Tilbudsjegeren Are Vittersø hos Prisjakt kan avsløre at både gode og mindre hyggelige prisrekorder falt under kjøpefesten Black Friday.

Aldri før har rabattnivået vært høyere på èn og samme handledag – men aldri tidligere har flere enkeltprodukter blitt satt opp i pris på Black Friday, viser ferske data fra prissammenligningstjenesten Prisjakt.

-Jeg vil herved friskmelde Black Friday, som åpenbart fortsetter å levere gode handlekupp, og dermed vil fortsette å leve i beste velgående, sier prisekspert og daglig leder Are Vittersø hos Prisjakt.

Det var en del oppvaskdebatter i forkant av handledagen. Men nå som Black Friday er vel overstått gir Vittersø all honnør til butikkene, som er blitt flinkere – og både tar til seg kritikken om «juksepriser», og dessuten tar inn over seg at kundene også blir stadig flinkere til å følge med.

-Gårsdagen hadde samlet sett det laveste prisnivået på èn enkelt handledag siden vi startet denne overvåkingen i 2015. Hvert fjerde produkt som vi overvåker, blant over 700.000 enkeltprodukter, ble satt ned i pris med 10 prosent eller mer, forteller Vittersø,

Men, på den andre siden av skalaen gikk 30 prosent av alle varer opp i pris i løpet av gårsdagen – også det er rekord legger han til og viser til en sterk økning fra 2020, da 16 prosent av varene gikk opp i pris. 

Her er noen nøkkelfakta fra prisekspertens ferske Black Friday-analyse:

  • Antallet produkter som gikk opp i pris (30 prosent) var nesten dobbelt så mange som i fjor.
  • Færre enkeltprodukter (42 prosent) var på salg under Black Friday 2021, enn i 2020 – men til gjengjeld har det gjennomsnittlige rabattnivået på salgsvarer aldri vært høyere (25 prosent).
  • Varekategorien «Skjønnhet og Helse» hadde flest produkter på salg; hele 61 prosent av produktene i denne kategorien hadde nedsatt pris.
  • Ny rekord også for den gjennomsnittlige prisnedgangen på alle varer på salg under Black Friday 2021: 6.4 prosent – sammenlignet med 4.6 prosent i 2020.
  • Kategoriene «Mobiltelefoner» og «Skjønnhet og Helse» hadde den største, gjennomsnittlige prisnedgangen; 10.28 prosent.
  • «Datamaskiner og Tilbehør» var kategorien med flest prisoppganger: Her gikk nesten to av tre produkter (64 prosent) opp i pris.
  • Black Friday-vinneren blant kunder som jaktet gode kjøp, var Apple iPhone 13 Pro (256Gb), som ble solgt 1.000 kroner billigere enn i uken før Black Friday.
  • Apple Airpods Max har vært det mest ettertraktede enkeltproduktet under hele Black Week.
  • Handlekupp som flest nordmenn jaktet på i butikkene går, var mobiltelefoner, hodetelefoner, TV’er, ytterjakker og sportsklokker.

En annen, tydelig trend i statistikken, er at færre varer ble satt opp i pris fra 1. oktober, før de ble dumpet under Black Week og på Black Friday.

I år har «bare» 10 prosent av enkeltproduktene svingt slik i pris – det er nesten en halvering fra rekordåret 2019.

-Jeg tror vi kan avblåse dommedagsprofetiene om at Black Friday vil dø som handelsfenomen etter årets handleuke. Dagen er fortsatt viktig for nordmenns lommebok, og det er ingen tvil om at denne dagen fortsatt er den desidert mest gunstige å handle på gjennom hele året, sier Are Vittersø.

Vel og merke hvis man er årvåken og gjør researchjobben i forkant, legger han til.

Del
X
LinkedIn
Pin
Reddit

Om Sosialnytt

Solsialnytt har siden 2014 gitt deg de mest engasjerende historiene i Norge. Hovedfokuset vårt er å gi deg positive historier. 

 

@Erte Media AS

Redaksjon

Ansvarlig redaktør:

Eivind Skår Ertesvåg


Kontakt Sosialnytt:

kontakt@sosialnytt.com