Forsiden Nyttig Har du problemer med å sovne? Da bør du prøve denne ekspertens...

Har du problemer med å sovne? Da bør du prøve denne ekspertens metode

Er du en av de mange som har problemer med å sovne? Kanskje du har generelt problemer med at du sover for lite? Du er i så fall ikke alene. I Norges langstrakte land har faktisk 10% av befolkningen alvorlige og langvarige søvnproblemer. 

Denne metoden løser ikke alle søvnproblemene, men den skal etter sigende være svært så effektiv i forhold til å sovne. Faktisk er metoden til Harvard forskeren Andrew Weil laget for at man skal kunne innta drømmeland etter bare ett minutt i sengen!

Metoden kalles 4-7-8 metoden. Det hele går ut på å bruke riktig pusteteknikk – og deretter sovner man i følge eksperten i løpet av ett minutt.

Slik fungerer det

Metoden kalles 4-7-8 metoden. Foto: Pixabay

  • Hold den ytterste delen av tunga mot ganen like bak fortennene. Slik skal du hode tungen under gjennom hele øvelsen.
  • Pust ut gjennom hele munnen, og lag en «whoosh»-lyd.
  • Lukk munnen og pust fort inn gjennom nesa mens du teller til fire inni deg.
  • Hold pusten og tell til syv.
  • Pust ut gjennom hele munnen mens du lager «whoosh»-lyden og samtidig teller til åtte. Dette skal foregå i ett åndedrag.
  • Pust inn igjen, gjenta dette tre ganger
LES OGSÅ
Slik skal sushien egentlig spises - de fleste gjør det helt feil
LES OGSÅ
Setter du også melkekartongen feil i kjøleskapet?

Denne metoden skal også være bra i forhold til stress. Pusteteknikken får hjertefrekvensen til å synke og kroppen til å slappe av.

I begynnelsen kan metoden føles noe ubehagelig å gjennomføre. Dette er helt normalt og etter en liten stund kan du faktisk kjenne at pulsen synker.

I videoen nedenfor beskriver Weill hvordan metoden fungerer. Det koster ingenting å prøve! Del gjerne erfaringene dine med denne metoden i kommentarfeltet under artikkelen. 

Eivind Ertesvåg
Jeg opprettet Sosialnytt i 2014. Da med formål om å spre gladsaker og inspirerende historier, fremfor all negativiteten som ofte preger nyhetsbildet. Siden den gang har siden vokst og Sosialnytt har i dag flere skribenter og tusenvis av engasjerte lesere. Jeg har studert webkommunikasjon og er også utdannet sosionom. På fritiden opptar familie, venner og livet som småbarnsfar det meste av tiden min. .

SE OGSÅ:

Mest lest nå

Bjørn Einar Romøren har fått kreft – deler sterkt bilde etter de første behandlingene

Tirsdag formiddag kom den sørgelige nyheten. Den tidligere skihopperen Bjørn Einar Romøren er rammet av en sjelden type kreft.  Det er Se og Hør som...

Moren sendte sin 7 år gamle autistiske sønn alene på flyet. Så fikk hun en overraskende melding fra sønnens sidemann

Syv år gamle Landon Bjornson skulle fly alene for første gang for å besøke faren sin. Moren sendte med en lapp til sidemannen. Svaret...

Hun ble kalt verdens vakreste som tiåring. Se hvordan hun ser ut som 17-åring

17 år gamle Thylane Blondeau er ikke som andre 17 åringer. Hun er nemlig både modell og filmskuespillerinne, og hun er smellvakker. Den franske jenta...

Turister utfordrer skjebnen – henger med strak arm fra kanten av Preikestolen

Hvor ofte hører vi ikke om turister i Norge som kommer ut for ulykker, ofte fordi man ikke har tatt gode nok forholdsregler, eller...

Kvinnen blir snytt for en parkeringsplass – da tar hun den perfekte hevn!

Du kjenner vel igjen følelsen av å lete rundt etter en parkeringsplass. Ingenting i sikte. Men så plutselig; der ser du en ledig plass. I...

Populært på Sosialnytt nå

Historier fra livet