Hjem Nyttig Har du problemer med å sovne? Da bør du prøve denne ekspertens metode

Har du problemer med å sovne? Da bør du prøve denne ekspertens metode

Del
X
LinkedIn
Pin
Reddit

Er du en av de mange som har problemer med å sovne? Kanskje du har generelt problemer med at du sover for lite? Du er i så fall ikke alene. I Norges langstrakte land har faktisk 10% av befolkningen alvorlige og langvarige søvnproblemer. 

Denne metoden løser ikke alle søvnproblemene, men den skal etter sigende være svært så effektiv i forhold til å sovne. Faktisk er metoden til Harvard forskeren Andrew Weil laget for at man skal kunne innta drømmeland etter bare ett minutt i sengen!

Metoden kalles 4-7-8 metoden. Det hele går ut på å bruke riktig pusteteknikk – og deretter sovner man i følge eksperten i løpet av ett minutt.

Slik fungerer det

Metoden kalles 4-7-8 metoden. Foto: Pixabay

  • Hold den ytterste delen av tunga mot ganen like bak fortennene. Slik skal du hode tungen under gjennom hele øvelsen.
  • Pust ut gjennom hele munnen, og lag en «whoosh»-lyd.
  • Lukk munnen og pust fort inn gjennom nesa mens du teller til fire inni deg.
  • Hold pusten og tell til syv.
  • Pust ut gjennom hele munnen mens du lager «whoosh»-lyden og samtidig teller til åtte. Dette skal foregå i ett åndedrag.
  • Pust inn igjen, gjenta dette tre ganger

Denne metoden skal også være bra i forhold til stress. Pusteteknikken får hjertefrekvensen til å synke og kroppen til å slappe av.

I begynnelsen kan metoden føles noe ubehagelig å gjennomføre. Dette er helt normalt og etter en liten stund kan du faktisk kjenne at pulsen synker.

I videoen nedenfor beskriver Weill hvordan metoden fungerer. Det koster ingenting å prøve! Del gjerne erfaringene dine med denne metoden i kommentarfeltet under artikkelen. 

Tags:
Del
X
LinkedIn
Pin
Reddit

Solsialnytt har siden 2014 gitt deg de mest engasjerende historiene i Norge. Hovedfokuset vårt er å gi deg positive historier. 

@Erte Media AS

Redaksjon

Ansvarlig redaktør:

Eivind Skår Ertesvåg

 

Kontakt Sosialnytt:

kontakt@sosialnytt.com