Forskning Professor mener sjokolade kan ha bedre hostedempende effekt enn...

Professor mener sjokolade kan ha bedre hostedempende effekt enn honning og sitron

-

- Reklame -

Vi har vel alle hørt at er man forkjølet og hoster, ja da skal man drikke te med honning og sitron. Nå mener imidlertid professor Alyn Morice, leder av respiratorisk medisin og senter for kardiovaskulær og metabolisk forskning ved universitetet i Hull, England at sjokolade kan ha en bedre effekt.

Og han mener å kunne dokumentere det.

At sjokolade skulle ha en dempende effekt på hoste kom som litt av en overraskelse på forskerne, men etter å ha utviklet et preparat kalt Rococo ble det igangsatt en større undersøkelse hvor 163 testpersoner ble fulgt gjennom en lengre periode, skriver Daily Mail.

Resultatet forventes publisert i løpet av det neste året, men så langt kan forskerne røpe at de har oppdaget at et stoff som kalles teobromin har den samme effekten som kodein – et stoff som hyppig benyttes i hostedempende medisiner.

Smørende effekt

En av de hostedempende effektene som kommer av blandinger som honning og sitron har med den smørende effekten å gjøre. Blandingen antas å ha en beroligende effekt på nervecellene i halsen som fremkaller hoste ved irritasjon, og sjokolade menes å forsterke denne effekten.

Spesielt siden sjokolade danner et hinne i halsen som vedvarer over tid, i motsetning til for eksempel varm te med honning og sitron.

Sjokoladen bør imidlertid inntas i fast form, det vil i som for eksempel et stykke sjokolade fra en plate, og ikke i form av varm drikk, selv om det kan være fristende. Begrunnelsen for dette er at ved å suge på et stykke sjokolade dannes det slim som smører de hostefremkallende nervene i halsen, mens varm drikke faktisk vil kunne bidra til å irritere dem ytterligere, selv om det har en kortvarig dempende effekt der og da.

Så er spørsmålet om når vi kan kjøpe hostedempende sjokolade på apoteket eller i butikken, og om dette vil være bedre enn tradisjonell medisin på området.

Hva synes du? Er sjokolade en bedre løsning enn honning og sitron, eller vil du holde deg til de etablerte rådene? Bruk kommentarfeltet vårt på Facebook!

-Reklame-
Lik oss på Facebook for flere saker:

Neste artikkel ⬇Neste
Scroll ned

Siste nytt

De tre pensjonistene danser til Michael Jackson. Får publikum til å hyle av latter

De kaller seg The Awesome Threesome, og er alle over 70 år. De elsker å danse, men har aldri...

Ny trend – Høyhælte sko for menn

Tidligere er det bare Elton John og Prince av menn som har våget seg ut med høye hæler. Men...

Den store julekalender-favoritten er tilbake

Er du av dem som gleder deg til 1. desember, fordi da begynner julekalenderen på NRK? Da kan du...

Audun ble «Årets fotograf» med dette fantastiske ørnebildet

Denne uka fikk Audun Rikardsen fra Steigen i Nordland naturfotografenes Oscar – prisen "Wildlife Photographer of the Year" for...

Elsa (93) var døden nær av underernæring – hjemmetjenesten lagde ikke mat til henne

Elsa Rix fra Lomma kommune i Sverige,  fikk innvilget hjemmetjeneste to ganger om dagen. De skulle blant annet lage...

Kongen spøkte på Dronningens bekostning under gallamiddagen

Torsdag kveld denne uken var stortingsrepresentantene samlet til gallamiddag på slottet. Tradisjonen tro, holdt Kong Harald tale. Og tradisjonen...