Hjem Helse Psykolog advarer: Det er ikke sunt

Psykolog advarer: Det er ikke sunt

Kjendispsykologen dr. Themla Tenni som spesialiserer seg på familie-, ekteskaps- og seksuell terapi, sier at det ikke er noe sunt med å bli underholdt av vold.

Dersom du er en av de mange som liker å slappe av med den nyeste seriemorderserien på Netflix, eller ved å lytte til en true crime-podcast, kan det være at du trenge traumerådgivning, hevder eksperten.

– Hvis din oppfatning om det å slappe av før du legger deg er å se tre episoder av Law and Order, vil jeg oppfordre deg til å spørre deg hvorfor traumer er så avslappende for deg, oppfordrer psykologen Thelma Tenni i en video som er omtalt av Daily Mail.

Videoen har gått viralt og har i skrivende stund over 150 000 visninger – og det er kanskje ikke så rart, for krimserier på Netflix og true crime-serier fra podkast-universet er jo ganske populære.

Tenni forklarer videre at folk som liker å slappe av med skildringer av kriminalitet, skade og angrep, gjør dette fordi det er «kjent».

– Noen av oss har vokst opp med høyt stressnivå, og da vil folk tolke ro og fred som kjedelig, sier hun.

Kjendispsykolog Dr Thelma Tenni, som spesialiserer seg på familie-, ekteskaps- og seksualterapi, sier at det ikke er noe sunt med å «slappe av» med vold.

Samtidig oppfordrer hun folk til å ta det ubehaget det er å kjede seg, slik at de kan finne seg selv igjen.

– Det kan være et godt tidspunkt å omprogrammere nervesystemet. Fred og ro kan kanskje virke ukjent og føles kjedelig, men du er verdt det, legger hun til.

Mens noen sier de kjenner seg godt igjen i det psykologen forklarer, har mange andre blitt sjokkert.

– Min mann ser på disse programmene for å slappe av, sier en kvinne.

Noen hevdet at det å se eller lytte til slike serier ikke har noe med traumer å gjøre, men tvert om er fordi man er spent på hva løsningen er.

Solsialnytt har siden 2014 gitt deg de mest engasjerende historiene i Norge. Hovedfokuset vårt er å gi deg positive historier. 

@Erte Media AS

Redaksjon

Ansvarlig redaktør:

Eivind Skår Ertesvåg

 

Kontakt Sosialnytt:

kontakt@sosialnytt.com