tirsdag, januar 19, 2021

Psykolog – Mødre bør reise på aleneferie oftere mens partneren passer barna

Mest lest nå

Eksperten mener det kommer hele familien til gode dersom mødre får reise på aleneferie uten mann og barn.

Det er ingen tvil om at det er slitsomt å ha barn. Mange mødre (og fedre) kaver mellom jobb, henting i barnehagen, handling med slitne unger på slep, brente fiskepinner til middag, klesvask, tannpuss og barn som ikke vil legge seg.

Mange føler også at de ikke blir sett og anerkjent, og at jobben de gjør ikke blir satt pris på. Behovet for alenetid blir gang på gang stuet vekk til fordel for familien. Men kjære alle mødre der ute. Ifølge psykolog Nava Silton, skal dere pakke kofferten, dra på aleneferie og la partneren ta ansvaret for barna for en liten stund.


Barna blir igjen hjemme

«Det er veldig viktig at barna får oppleve balansen som ideelt sett skal være i en familiesituasjon», sier psykolog og professor Nava Silton til nettsiden WDRB.

Mødre har godt av aleneferie, sier ekspert. Foto: Pixabay

Og ifølge ekspertene, bør aleneferien vare i minst to dager for best mulig resultat. Det spiller ingen rolle om man drar helt alene, sammen med venninner eller andre mødre som forstår behovet for alenetid. Det viktigste er at barna blir igjen hjemme.

Blir en bedre mamma

En mamma som har vært på aleneferie, er tobarnsmamma Judy Khosh. Hun sier hun kom hjem til familien igjen som et nytt menneske.

Aleneferien bør vare i minst to dager for best mulig resultat. Foto: Pixabay

«Jeg kom tilbake, og var en bedre mamma. En mer tålmodig mamma. En bedre kone. Du lærer å sette pris på det du har hjemme, nettopp fordi du får en pause fra det», sier Judy til WDRB.

Del på oppgavene hjemme

Nava Silton sier det også er viktig å dele på oppgave hjemme, og at både mamma og pappa hjelper til der det trengs.

«Det er viktig for barna å se at begge foreldrene gjør ulike oppgaver, for eksempel at pappa lager mat», sier han.

Så kjære alle mødre der ute. Ta dere en liten pause nå fra hva dere holder på med. Gå inn på nettet og søk på «ferie» og unn dere litt alenetid. Med god samvittighet.

Del gjerne saken videre med andre småbarnsforeldre!

Få med deg alle sakene våre! Klikk liker for å følge oss på Facebook

NESTE ARTIKKEL
SCROLL NED

Siste nyheter