Forsiden Nyheter Puddelen til Anne måtte ha regulering - nå tar bildet av på...

Puddelen til Anne måtte ha regulering – nå tar bildet av på nettet

-

Hunder må faktisk til tannlegen de også. 

I dag skriver NRK om puddelen Santo som ramlet ned en trapp. Fortennene ble slått ut av stilling og eier Anne Christine Brenne tok derfor hunden med seg til tannlegen.

Der ble hun henvist til dyretannlege Sigbjørn Storli, Norges eneste dyretannspesialist med europeisk godkjenning.

Etter noen timer i stolen til Storlig kunne puddelen Salto glise med dette smilet:

hund med regulering
Puddelen Salto får oppmerksomhet i sosiale medier. Foto: Privat

Viktig med tannhygiene 

Storli forteller at det ikke er uvanlig å bruke regulering på hunder. Salto fikk helt fin tannstilling igjen etter åtte uker.

– Man bør faktisk pusse tennene på hunder og katter hver eneste dag. Hvis ikke kan det utvikle seg farlige munnsykdommer, forteller spesialisten til NRK.

Han forteller videre at den største synderen for hunder er tannkjøttbetennelsen periodontitt (pyrea).

Ifølge Lørenskog dyreklinikk ødelegger periodontitt kjevebeinet og festeapparatet rundt tannrøttene og er den vanligste årsak til at klinikken må trekke tenner. Periodontitt er en kronisk, progressiv tannsykdom som ødelegger tannens eller tennenes festeapparat.

– Vi ser pyreasymptomer på 80 prosent av alle hunder over fem år, så her må eierne passe på. Puss hundens tenner hver dag, og ta en årlig sjekk hos veterinæren, sier Storli.

LES OGSÅ
Far lot sin 3-år gamle datter velge klær før fotografering i barnehagen - nå deles bildet over hele verden

Salto
Salto fikk helt fin tannstilling etter å ha brukt regulering. Foto: Privat

Det som også er viktig å tenke på er at hunden sjelden sier i fra om smerter i tennene.

– Hunder er ikke hypokondere, og det kommer av at de er flokkdyr. Dyr som klager og klynker blir sett på som svake, og kommer seg ikke opp i hierarkiet, forteller Storli til NRK.

LES OGSÅ
Listhaug vil innføre skolemat for alle barn - foreldrene skal betale

Puss tennene på kjæledyrene deres folkens – og dersom de har forslått tennene og fått skjev tannstilling kan de kanskje en like fancy regulering som Salto! 

Populært

Eivind Ertesvåg
Jeg opprettet Sosialnytt i 2014. Da med formål om å spre gladsaker og inspirerende historier, fremfor all negativiteten som ofte preger nyhetsbildet. Siden den gang har siden vokst og Sosialnytt har i dag flere skribenter og tusenvis av engasjerte lesere. Jeg har studert webkommunikasjon og er også utdannet sosionom. På fritiden opptar familie, venner og livet som småbarnsfar det meste av tiden min. .